Iz učionice na posao: Udruženje obrtnika Rijeka nagradilo 10 najboljih učenika strukovnih škola

169
Iz učionice na posao

Udruženje obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle, Kostrena je 3. srpnja 2024. godine, u prostorijama obrtničkog Edukacijskog centra, dodijelilo novčane nagrade najboljim učenicima deset strukovnih škola.

Samoj dodjeli nagrada prethodio je sastanak stručne službe, predsjednika Udruženja obrtnika Rijeka Ivice Zbašnika i potpredsjednika Udruženja obrtnika Rijeka Gorana Maršanića sa savjetnicom za strukovnu izobrazbu pri Obrtničkoj komori Primorsko-goranske županije Tamarom Dukić, predstavnicom Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade pri Gradu Rijeci Lanom Golub, predstavnicima Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije Tatjanom Šubat i Nikolom Kolačevićem te ravnateljima i profesorima deset strukovnih škola.

Nastavničko vijeće svake pojedine škole izabralo je najbolje učenike koji se svi redom ističu svojim ocjenama, izvanrednim praktičnim radom te uzornim vladanjem, a povodom toga predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka Ivica Zbašnik uručio im je novčanu nagradu u iznosu od 150,00 EUR u sklopu projekta „Iz učionice na posao“.

Nagrađeni učenici su:

  1. Prirodoslovna i grafička škola Rijeka, Alen Franelić
  2. Obrtnička škola Opatija, Anamarija Kraljić
  3. Drvodjeljska i strojarska škola Rijeka, Duje Kasalo
  4. Graditeljska škola za industriju i obrt Rijeka, učenica, Lana Mrakovčić
  5. Škola za trgovinu i modni dizajn Rijeka, Ana Marijan
  6. Hoteljersko- turistička  škola Opatija, Vito Županović
  7. Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja Rijeka, Marko Popadić
  8. Ugostiteljska škola Opatija, Marija Luisa Andreškić
  9. Elektroindustrijska i obrtnička škole Rijeka, Nikolina Hrvatin
  10. Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka, Bruna Jusić

Predsjednik Ivica Zbašnik zahvalio se svim institucijama i strukovnim školama na suradnji te uputio čestitke svim nagrađenim učenicima. Na kraju je istaknuo: „Trud se uvijek isplati i želim vam svima puno sreće i uspjeha u daljnjem radu. Nakon završene strukovne škole pruža vam se i mogućnost upisa u više i visoke škole, a rani ulazak u svijet rada učinit će vas ponosnima i na svaki način neovisnima. Udruženje obrtnika Rijeka stoji vam na raspolaganju i vrata našeg obrtničkog doma uvijek su vam otvorena. “

Komentari