Ivo Dujmić objavio: “Otkriveni su naručitelji i distributeri klevetničkog letka”

93
Izvor: Screenshot Facebook

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Opatije Ivo Dujmić objavio je na društvenim mrežama video naručitelja i distributera letaka  s klevetničkim izjavama. Video možete pogledati na ovoj poveznici, a uhvaćena osoba direktno imenuje osobu “koja joj je to dala” – SDP-ova Fernanda Kirigina. Ivo Dujmić poručio je:

Danas je napokon uhvaćen distributer klevetničkih letaka koji su se posljednjih dana distribuirali širom Opatije. Distribucija je, koliko smo upoznati od strane građana, započela ovog utorka 4.svibnja na području Voloskog i šire okolice. Istoga dana predao sam policiji kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Radi se o kaznenom djelu, obzirom su distribuirani letci u kojima se lažima mene i moju obitelj prikazuje kao kriminalce, čime je počinjeno kazneno djelo klevete kažnjivo po članku 149. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona. Na letku se također nalaze poruke s pozivom na mržnju usmjerenu prema meni kao kandidatu za gradonačelnika, zato postoji osnovana sumnja da je počinjeno i kazneno djelo javnog poticanja na mržnju iz članka 325. stavak 1. Kaznenog Zakona.

Policija je nakon zaprimljene kaznene prijave provodila istražne radnje kako bi došla do grupe i organizacije koja je organizirala distribuciju letaka i vodila grupu, jer je potpuno jasno da pripremu, ispis i distribuciju letaka nije mogla vršiti samo jedna osoba, već je za navedeno bilo potrebno postojanje grupe i organizacije. Niti nakon podnesene kaznene prijave, nažalost, distribucija letaka nije stala.

Distribucija je nastavljena i u danima nakon utorka – u srijedu, četvrtak i danas u petak! Jutros je distribucija započela u Ičićima te je distributer letaka napokon uhvaćen. Građani su snimili distributera i odmah dobili priznanje o naručitelju distribucije. Pozvana je policija koja je izašla na mjesto događaja i privela distributera na daljnje kriminalističko istraživanje. Moram priznati da sam tužan što ovo dijelim sa građanima, ali smatram da građani moraju znati istinu jer ovo nije Opatija kakvu poznajemo i kakva treba ostati. Opatija ovakvu prljavu kampanju još nije nikada vidjela. S druge strane, zadovoljni smo što će ta negativna kampanja valjda napokon stati jer je policija uhitila distributera pamfleta smišljenog u radionici laži. Kriminalističko istraživanje je u tijeku prema organizaciji koja stoji kao autor i naručitelj, a nakon što je distributer izravno priznao tko je naručitelj!”

Fernardo Kirigin na to se oglasio priopćenjem:

“Prljavi i dalje igraju prljavo.

Konačno je vidljiv rezultat kampanje mog protukandidata Ive Dujmića, koju dosljedno provodi od samog početka. Počelo je neobičnom najavom ulaska u kampanju, gdje je pobrojio sve svoje nekretnine i najavio kako očekuje napade protukandidata.

Nastavilo se grafitima “Dujmić je lopov” u Ičićima koje je slučajno prvi otkrio upravo – Ivo Dujmić. Sljedeći korak bio je pamflet koji navodno iznosi klevete o gradonačelniku Dujmiću, iako se radi o tezama koje su već dugo vremena poznate i prisutne u javnom prostoru. Neke od njih, kao imovinu svoje obitelji, iznio je sam gradonačelnik Dujmić.

I konačni čin te drame bilo je današnje priznanje osobe za koju je jasno da ne zna ni što govori niti o kome govori, budući da nije uspjela zapamtiti niti ime onoga kojeg je trebala “ocrniti”. I zanimljivo, ponovo su “mjesto radnje” – Dujmićevi Ičići…

Mislim da je svima jasno da se radi o izrežiranoj farsi od strane Dujmićevih PR agenata, jer je odmah osvanuo profesinalno montirani video-prilog sa namontiranom muzikom na gradonačelnikovoj Facebook stranici.

Drugi kandidati iznijeli su kako iza toga stoji kontroverzni spin-doktor Ive Sanadera, Ratko Maček, što me ne bi iznenadilo prema “autorskom pečatu”.

No, u konačnici, nije važno tko je osmislio ovaj napad na mene u samom finišu kampanje, važno je tko ga je na kraju “potpisao”. A te će osobe snositi i pravne posljedice. Zato ću podnijeti kaznenu prijavu protiv osobe koja je iznijela neistinit navod da je po mom nalogu dijelio letke sa spornim sadržajem protiv Ive Dujmića, jer je počinio kazneno djelo klevete iz članka 149. Kaznenog zakona.

Jednako tako, pokrenut ću privatnu tužbu protiv gradonačelnika Dujmića koji je objavom te profesionalne snimke koju je najvjerojatnije nekome i platio počinio kazneno djelo uvrede po članku 147. istog Zakona.

Siguran sam da moji sugrađani neće nasjesti na jeftine trikove kojima moj protukandidat pokušava odvući pažnju javnosti od nedostatka sadržaja njegove kampanje.”,

Komentari