Istodobno s Hodom za život održan Hod za slobodu, sudionici pokazali zanimljive poruke

606

Drugu godinu za redom u centru Rijeke održao se Hod za slobodu, a u isto vrijeme krenula je i povorka Hoda za život. Sudionici dviju grupacija krenuli su istom putanjom svatko na svojoj strani. Prosvjedi su se održali u miru, što znači da su sudionici pokazali demokratsku zrelost. Jedinu je prepreku činilo 13 aktivista na Hodu za život, koje je policija ubrzo uklonila.

Na Hodu za slobodu okupilo se preko 1 500 ljudi od kojih je bilo mnogo poznatih ličnosti te obitelji, koje su dale najljepšu sliku prosvjeda. Odaslale su se poruke slobode na pravo izbora i očuvanje postojećih ljudskih prava. Rijeka je još jednom poručila da se zalaže za život protiv svake prisile, nasilja i diskriminacije, što podrazumijeva da žene same odlučuju o svom tijelu te budu jednakopravne članice društva.

Uz prosvjede organizirani su bili i glazbeni programi. Na Hodu za slobodu nastupio je Marko Rogić, riječki odvjetnik, Riječanima poznat i kao vlasnik caffe bara Dnevni boravak.

Sudionici Hoda za slobodu krenuli su do Jadranskog trga s različitim porukama na transparentima. Među njima se istaknuo jedan koji nosi ključnu poruku za poboljšanje demografske slike zemlje.

hod za slobodu natalitet
Prava poruka što je potrebno za povećanje nataliteta; FOTO: portal Teklić
hod za slobodu tijelo
Hod za slobodu: “Nije tvoje tijelo, nije tvoja odluka”; FOTO: portal Teklić
hod za slobodu najljepša poruka
Najljepši transparent od svih
hod za slobodu ženska ruka
Neke od poruka žena na Hodu za slobodu
hod za slobodu nona
Jedna od poruka na Hodu za slobodu: nona je uvijek u pravu
hod za slobodu selfi
Selfi s transparentom
hod za slobodu priziv savjesti
Hod za slobodu: jednostavna jednadžba
hod za slobodu obitelji
Najljepšu sliku prosvjeda činile su obitelji

 

 

Komentari