Ilovik je već treći dan odsječen od svijeta!

41
Izvor: Screenshot Facebook Spasimo otok Ilovik

Zbog jakog vjetra koji već treći dan neumorno puše, Ilovik je odjsečen od svijeta. Brod ne može ploviti prema Malom Lošinju, a otočani, posebice učenici, mogu samo čekati do sutra i nadati se da će se vrijeme smiriti. Dok se brodom moglo u Mrtvašku, bez obzira na jak vjetar, djeca su subotom obično išla na slobodne aktivnosti u Mali Lošinj, na druženje s prijateljima, u knjižnicu ili u trgovinu. Sada je to nemoguće.

Na Facebook stranici “Spasimo otok Ilovik” objavili su i snimku koja prikazuje iskrcaj putnika kada je more mirno. Naime, u vrijeme oseke putnici jedva mogu izaći na mul zbog njegove visine. Podsjetimo, mul je visine 1,10 metara iznad visine mora, a u sklopu projekta planirano je da on bude visine čak dva metra. Već je sada otežano prijeći s brodice na mul, osobito osobama starije životne dobi, ali i onim mlađima koji izlaze iz brodice punih ruku.

Video možete pogledati OVDJE.

Ujedno, na Facebook stranici “Spasimo otok Ilovik” objavili su: “Ilovik je već treći dan odsječen od svijeta, jer zbog jakog jugozapadnog vjetra brod ne može ploviti na relaciji prema Malom Lošinju. Za sve one koji se pitaju kakav je problem da djeca idu u školu izravno u Mali Lošinj (a tu spadaju i nadležni, kao državni tajnik Josip Bilaver i župan Zlatko Komadina), pozivamo ih da skoknu do Ilovika i provozaju se samo u jednom smjeru do Malog Lošinja.

Isto tako, na Županijskoj skupštini je Loris Rak spominjao nekakvu željeznu pasarelu koju su zamislili na rivi za Ilovčane. Za sve koji zamišljaju takve nebulozne ideje, pogledajte kako izgleda ukrcavanje u taxi gliser sa mulića u Mrtvaški po jakoj pulentadi.”
Snimka zaslona 2021-11-28 130532
Izvor: Screenshot Facebook

L.B.

Komentari