Ilovčani: “Mi se ne protivimo projektu izgradnje luke u Mrtvaškoj. Mi se protivimo TAKVOM PROJEKTU kojim je predviđeno uništenje otoka Ilovika”

122
Izvor: Facebook Spasimo otok Ilovik FB

Nakon pisma jednog stanovnika Permude, vezano uz projekt Mrtvaška, oglasili su se i Ilovčani. Njihovu objavu prenosimo u nastavku:

“Premujani u brizi za Mrtvašku

Danas smo saznali da Županijska lučka uprava Mali Lošinj ima novog glasnogovornika, sa otoka smještenog južno od Ilovika, Premude. Mi pozdravljamo sve ljubitelje projekta izgradnje luke u Mrtvaškoj, od Elafita i Lastova, do Slavonskog Broda i Čakovca, a pogotovo sa susjednih otoka orijentiranih prema Zadru. Isto tako, pozdravljamo i brigu za sigurnost pomorskog prometa u luci Mali Lošinj da se, ne daj Bože, ne dogodi kakva katastrofa s nesagledivim posljedicama koja se tamo nikada nije dogodila, ali nikad se ne zna. A samo da se zna, posebno se brinemo i za to gdje će turisti tankati gorivo, vino i ostale tekućine…
Štoviše, jedva čekamo, kad već naša djeca ne mogu gledati kako Gradonačelnica pali adventske svijeće u Malom Lošinju, da odemo novoplaniranim trajektnim linijama do Pesara, Cesenatica i Riminija, a možda i dalje do Barija, Otranta, a i šire… Divit ćemo se lampicama i usput kupiti jeftiniju paštu.
Možda nam se kapetan trajekta na povratku smiluje, pa kad nas vidi tako nakrcane s vrećicama, a zna da s Mrtvaške nećemo moći doma, jer je teško tako natovaren skakati s dva metra visoke rive u barku, pa nas na povratku iskrca na Iloviku. Nama samo preostaje da špežu onda ubacimo u kariole i odguramo ju do kuće.
Svim ljubiteljima projekta izgradnje luke u Mrtvaški, samo želimo napomenuti da je famozni projekt mogao dobiti europska sredstva tek kad je dokazano da tamo već postoji državna linija, ona broj 311 Ilovik – Mrtvaška, koju Ilovčani koriste i koju će po dovršetku projekta morati koristiti, iako nitko ne zna kako, ako riva bude visoka dva metra.
Mi se ne protivimo projektu izgradnje luke u Mrtvaškoj. Mi se protivimo TAKVOM PROJEKTU kojim je predviđeno uništenje otoka Ilovika,” poručili su sa Facebook stranice Spasimo Otok Ilovik.
Snimka zaslona 2021-12-14 083156
Izvor: Screenshot Facebook

L.B.

Komentari