Hrvatska tuguje i oprašta se od glumačke legende – Preminuo je Ivo Gregurević

61

Hrvatska se danas oprašta od glumačke legende, Ive Gregurevića miljenika publike i kritike, koji je preminuo u 67. godini svog života.

Njegov poslovni život bio je zaista izvrstan
Diplomirao je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. U filmske vode ulazi 1977. godine s filmom “Ne naginji se van”, autora B. Žižića, gdje tumači glavnu ulogu provincijalca na radu u Njemačkoj, karakterističnom za njegov glumački profil, da bi tijekom 80-ih i 90-ih ostvario niz izuzetno zapaženih velikih uloga na filmu.

Vrsno je tumačio pomalo grube ponekad i opasne “narodske tipove” kao otmičara u “Osuđenima”, konduktera u “Kraljevoj završnici” i istražitelja u “Životu sa stricem”, a u slavonskom stilu je i naslovna razbojnika i ljubavnika J. Stanisavljevića (“slavonskog Robina Hooda”) u filmu “Čaruga”.

S uspjehom je nastupao i u kazalištu i na televiziji te je često bio nagrađivan. Osim što se bavio kazalištem, filmom i televizijom, snimao je i televizijske reklame, a od 1995. godine do smrti bio je jedan od organizatora Dana hrvatskog filma Orašje.

Glumački potret Ive Štivičića

Od Ive Gregurevića emotivnom porukom oprostio se i Dalibor Matanić
“2007. godine na snimanju kino like doživio si moždani udar i nakon dva mjeseca smo ipak nastavili jedno od najluđih snimanja ikad. 2011. snimali smo Ćaću i rekao si nema veze što nema para, bitno je da se snima i napokon da mi netko ponudi improvizaciju😉 sjecam se da si se rasplakao kad sam ti rekao da me podsjecas na mog djeda… ljudino velika i luda sretan put 🙏💙”, napisao je Dalibor Matanić.

2007. na snimanju kino like si doživio moždani udar i nakon dva mjeseca smo ipak nastavili jedno od najludjih snimanja…

Objavljuje Dalibor MatanicSrijeda, 2. siječnja 2019.

 

Komentari