Gorski kotar – paraliziran! Olujni vjetar čupao stabla, ceste blokirane

94
A6, foto: Sanja Benić Pavešić, preuzeto s facebook stranice: RIMETEO

Dugo ovako jako nije puhalo na području Gorskog kotara. Prema informacijama koje RIMETEO ima s terena, jugozapadnjak najviše puše na delničkom području gdje ima srušenih stabala kao i oštećenih krovova.

Prema podatku DHMZ-a od 13h, u Delnicama i dalje puše olujni vjetar brzine 68 km/h. Meteoalarm je jučer za područje gorja izdao crveno upozorenje uz napomenu da vjetar može dosezati udare i 120 km/h.

Puše i na Kvarneru, mjere se udari od preko 100 km/h mjestimice. Samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo (zbog vjetra). Ostala vozila iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri mogu prometovati autocestom A1 do čvora Žuta Lokva i dalje preko Vratnika (DC23) do Senja i Jadranskom magistralom do Rijeke, osim za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, i obrnuto.

Na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Za sve skupine vozila zatvorene su sve državne, županijske i lokalne ceste u Gorskom kotaru, uključujući i staru cestu kroz Gorski kotar (DC3) Kikovica-Delnice-Zdihovo, zbog opasnosti od pada stabala na kolnik kao i otežanog uklanjanja istih pa je sužen kolnik (potrebno je olakšati prolazak interventnim vozilima).

Kiša će opet dominirati od četvrtka, a od subote će u gorju ponovno rasti mogućnost snijega uz osjetan pad temperatura.
Stabilizacija s hladnoćom moguća je od početka sljedećeg tjedna.

Komentari