Državni inspektorat u ugostiteljstvu i turizmu kreće u velike kontrole

161

Koordinirani inspekcijski nadzori turističkih i sanitarnih inspektora Državnog inspektorata u ugostiteljstvu i turizmu  kreće 1. srpnja u kontrolu s ciljem utvrđivanja spremnosti za sezonu za turiste. Državni inspektorat iznio je podatak da u Hrvatskoj posluje oko 764 hotela, 204 kampa i 61 luka nautičkog turizma ponajviše u Dalmaciji, Primorju i Istri. Inspekcijom će biti obuhvaćeni ugostiteljski objekti hotela, kampova, luka nautičkog turizma, marina i ugostiteljskih objekata i pružatelja usluga u turizmu koji posluju u sklopu navedenih objekata.

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić kazao je: “Cilj ovih koordiniranih nadzora nikako nije kažnjavati već doprinijeti da ugostiteljski i turistički objekti hoteli, marine i kampovi budu maksimalno spremni za dolazak turista.”

Kontrolirat će se legalitet i ispunjavanje zakonskih obveza, a sanitarna inspekcija kontrolirat će zakonske obveze iz područja sigurnosti hrane, vode, zaštite od bolesti i pridržavanje epidemioloških mjera, mjera socijalne distance i upute izdane od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Na internetskim stranicama Državnog inspektorata objavljen je i dokument „Elementi kontrole u nadzoru“ gdje je točno navedeno što se nadzirati u inspekciji.

Izvor: Jutarnji list

Komentari