Burundski rukometaši koji su nestali u Rijeci pronađeni u Belgiji!

524
burundi
Izvor: Nestali.hr

Dana 9. kolovoza zaprimila je dojavu o nestanku 10 mladića iz Burundija s Kampusa, gdje su bili smješteni za vrijeme trajanja Svjetskog rukometnog kadetskog prvenstva koje se održavalo u Rijeci.

Pronađeni su u Belgiji

Policajci su poduzeli niz mjera i radnji u cilju pronalaska osoba i kako bi utvrdili sve relevantne činjenice i okolnosti njihovog nestanka. Poduzimajući mjere i radnje, Uprava za granicu zaprimila je obavijest belgijske migracijske službe da je deset maloljetnika bez pratnje u Belgiji zatražilo azil. Također je zasad utvrđeno da su dvojica od deset državljana Burundija članovi rukometne momčadi Burundija.

Policija nastavlja intenzivnu suradnju s migracijskom službom Belgije u cilju utvrđivanja identiteta i ostalih državljana Burundija iz te grupe, s obzirom na to da je vidljiva podudarnost te postoji velika mogućnost da su i ostali državljani Burundija upravo oni igrači koji su samovoljno nezakonito napustili Hrvatsku, a kako bi sekundarno migrirajući u Belgiju podnijeli zahtjev za azil, izvijestila je policija za Index.

Komentari