Foto: Dalmacija News

Da ljudska dobrota i solidarnost nemaju granica, o tome nam svjedoči priča ovog nevjerojatnog čovjeka, Igora Karuca kojeg još zovu i “Zadraninom dobrog srca”.

Naime, osim što pomaže u prikupljanju novaca za aparate za zračenje, Ligi protiv raka Igor nudi besplatan smještaj u čak 40 stanova za ljude koji su na liječenju u Zadru.

– Poznato mi je koliko su teški slučajevi oboljelih od raka jer sam se s tim susreo i u obitelji. Normalna je stvar da se takvim ljudima pomogne ako se može. Zato onima koji si to tijekom liječenja ne mogu priuštiti nudim smještaj u kapacitetima koje imam ili s njima poslujem. Na raspolaganju je 40 smještajnih jedinica, a oni koji ih trebaju, mogu se javiti ljudima iz Lige protiv raka, koji će potom provjeriti koje su sobe ili apartmani u Zadru ili okolici u tom trenutku slobodni, pa ćemo ih tamo smjestiti – kaže Igor Karuc za 24sata.

Svi pacijenti koji dolaze iz drugih gradova u Zadar na liječenje od malignih bolesti, a ne mogu si priuštiti plaćanje apartmana tijekom liječenja, mogu besplatno odsjesti u nekim od Karucovih soba ili apartmana koje ima u vlasništvu, partnerstvu ili menadžmentu.

Osim navedenog, adaptirao je stan u posjedu Lige protiv raka. Uložio je 270.000 kuna da bi od stana napravio četiri sobe kategorije četiri zvjezdice. Također, na račun Lige će sljedećih 13 godina uplaćivati 1700 kuna na mjesec, a taj novac će biti namijenjen za kupnju četiri milijuna eura vrijednog akceleratora za zračenje malignih tumora koji je prijeko potreban Općoj bolnici u Zadru.

S obzirom na to kako Zadarska županija prednjači po broju oboljelih od malignih bolesti u zemlji (godišnje 400 do 500 novooboljelih), svi pacijenti na zračenje primorani su odlaziti u druge gradove, što je skupi i mučni proces. Ovakvom gestom svakako bi im se izašlo u susret i puno olakšalo.