Anton Kliman: ‘I u rujnu možemo očekivati rekordan broj noćenja’

Najposjećenija regija prošlog vikenda bila je Istra, zatim Kvarner, a potom Splitsko-dalmatinska županija.

391

Prema podacima Hrvatske turističke zajednice, do jučer je ostvareno preko 66 milijuna noćenja, a što se tiče srpnja, prošle je godine bilo 23 milijuna noćenja, dok je ove godine došlo do znatnog povećanja od 3,6 milijuna noćenja te iznosi 26,6 milijuna za prošli mjesec.

Samo prošlog vikenda je u Hrvatsku došlo 423 tisuće turista koji su ostvarili gotovo 2,6 milijuna noćenja, a od njih je čak 95 posto bilo stranih, vidljivo je prema podacima iz sustava eVisitor Hrvatske turističke zajednice.

Očekujemo da će do kraja mjeseca biti ostvareno 2,5 do 3 milijuna noćenja više. Najave za rujan su izuzetno dobre. Sve hotelske kuće su prijavile dobre bukinge, kao i turoperatori. Dakle, i u rujnu možemo očekivati rekordne brojke i to nam daje za pravo da ćemo zaključiti godinu na razini od 5 do 7 posto povećanja u odnosu na prošlu godinu, kad se konsolidiraju svi podaci”, izjavio je za Teklić ministar turizma Anton Kliman.

Najposjećenija hrvatska regija proteklog vikenda bila je Istra u koju je stiglo 117,7 tisuća turista koji su ostvarili gotovo 730 tisuća noćenja, zatim Kvarner s 83,3 tisuće turista i 536,1 noćenjem te Splitsko-dalmatinska županija na trećem mjestu sa 78,3 tisuće turista i blizu 470 tisuća noćenja.

Po svemu sudeći, ovo će biti još jedna rekordna godina za hrvatski turizam.

Komentari