Stigao je “III” – odvažan novi album pocket palme! Poslušajte i saznajte zašto već sada svi pričaju o njemu!

311
Čekanju je došao kraj jer je željno iščekivani novi album “III” synth-pop trojke pocket palma (Anja Papa, Luka Vidović i Bruno Žabek) napokon ugledao svjetlo dana! O albumu već tjednima bruji cijela regija, a  već je u prednarudžbi prodan velik dio naklade.

Riječ je o do sada najodvažnijem studijskom uratku ovih novopečenih dobitnika Porina (u kategoriji Najboljeg elektronskog albuma za “Atomi: Rework”). Popularni pocketi za  “III”  kažu da je svojevrstan povratak njihovim korijenima:

Dosta smo zvukom odskočili od svega što smo za pocket palmu radili prije, ali zapravo se vraćamo našim korijenima. Zvuk je puno mračniji i puno više pop, ovaj album je ono što bi bio sljedeći album Side Projecta, da nismo odlučili pokrenuti pocket palmu.

Kao i na prethodnim albumima “pocket palma” i “atomi”, tako i na “III” prevladavaju osobni tekstovi ali je “tematika ovog puta manje ljubavna, iako i dalje mnogo pričamo o odnsima s drugima, ali i odnosu s nama samima“.
pocket palma poznata je po svojoj posvećenosti kako audio tako i vizualnom segmentu, dinamičnim live nastupima i besprijekornoj produkciji, a da bi bi sve funkcioniralo najvažnija su odnosi unutar benda:

U pocket palmi nema pravila, svi radimo sve, ali produkcijom i izradom aranžmana se najviše bave Anja i Luka, dok Bruno uskače s gitarskim dionicama.”

Do sada su s albuma “III” objavljeni singlovi “ne mogu biti kao oni” i “kolor/vrijeme stoji”, a objavu albuma prati i singl “četiri zida” za koji je snimljen spot koji ostavlja bez daha.

Radnjom ovog spota htjeli smo prikazati paradoks usamljenosti i otuđenosti modernog, urbanog života. Anja, Luka i Bruno su stanovnici iste zgrade, arhitektura njihovih stanova je gotovo ista, no svatko od njih, unutar svoja četiri zida prolazi kroz svoje probleme, a likovi (iako fizički blizu jedni drugima), emocionalno su nepovezani. Za ovaj je spot bilo puno pripremnih radnji, a kao inspiracija za radnju su mi (između ostalog) poslužile slike jednog od mojih najdražih slikara Edwarda Hoppera. Cijelu estetiku spota zaokružio je čarobnjak Dario Radusin koji je dočarao ulice i sobe u kojima, samo u ovom spotu, obitavaju članovi pocket palme.“, ispričao je redatelj Benjamin Strike.

Uoči objave albuma pocket palma je “III” predstavila na preslušavanjima u zagrebačkoj Tvronici kulture i dan kasnije u beogradskom klubu DIM gdje su se u velikom broju okupili njihovi obožavatelji, prijatelji, predstavnici medija i kolege glazbenici. Reakcije na album su i više nego odlične, a čemu hype, sada može saznati i ostatak publike.
Album “III” dostupan je  na CD-u i vinylu te svim streaming platformama. Fizička izdanja možete potražiti u Aquarius Music Shopu, svim bolje opremljenim glazbenim trgovinama te online na www.cedeterija.com

pocket palma će nastupiti na Edge festivalu u Tvornici kulture 6. listopada, a u pripremi su i drugi datumi te zagrebačka koncertna promocija albuma.

Komentari