Tri zvijezde istog filma slave rođendan

51

Filmski klasik, poznata priča o talijanskoj mafijaškoj obitelji, poznati Kum, prepoznaljiv je po glavnim glumačkim zvijezdama – Marlonu Brandu i Al Pacinu. Uz njih proslavio se i redatelj filma Francis Ford Coppola i pridružio se glumačkom dvojcu u proslavi rođendana.

Al Pacino danas slavi 79. rođendan, dok je Coppola 7. travnja napunio 80 godina. U istom mjesecu rođen je i Marlon Brando, 3. travnja, a danas bi proslavio 95. rođendan. Kada se latio filmskog projekta Kum, redatelj Coppola imao je 29 godina. Produkcija ga je odabrala zan redatelja jer ima talijanske korijene, no nije znao ništa o talijanskim mafijama. Upravo je Coppola doveo na set Marlona Branda i Ala Pacina iako se produkcijski tim tome protivio. U film je bio uložen iznos od dva i pol milijuna dolara, stoga nisu htjeli riskirati s  Marlonom i njegovim ponašanjem na setu. Al Pacino također nije bio miljenik produkcije, no Coppola ga je, zajedno s Brandom, uspio postaviti kao glavne glumce, sklopivši dogovor s produkcijom da on odgovara za njih.

Povjerenje između produkcijskog tima i glavnih glumaca bilo je labilno. Al Pacino je, prisjetio se, stalno imao osjećaj da se treba dokazivati. Snimivši i scenu u već poodmaklom dijelu scenarija, Pacino  je imao dojam da je snimio probnu scenu. Tako je već htio odustati, smatravši da će Kum biti najgori film ikad. Jedino ga je Coppola mogao zadržati, što je i uspio.

Al Pacino u intervjuima govori da mu je Coppola bio najveća podrška na setu i da nije bilo njega, on bi davno odustao od filma. Dvojica kolega i prijatelja rođeni su u istom mjesecu s godinom dana razlike, a možda su se i danas sastali da proslave. Sretan rođendan, Michael!

 

Komentari