Sastojci
• 500 govedine
• kim
• Lovor sušeni
• Slatka paprika
• sol
• 50 ml ulja
• 200 g krumpira
• 200 ml bijelog vina
• 60 g koncetrata rajčice
• 4 glavice luka
Priprema (vrijeme pripreme 90 min)
Meso narežite na komadiće podjednake veličine pa ga popecite na ulju.
Zatim ga izvadite pa na istoj masnoći popecite nasjeckani luk, dodajte popečeno meso, lovor i kim te nastavite pirjati povremeno podlijevajući vodom ili juhom.
Pred kraj pirjanja po potrebi malo posolite, dodajte crvenu mljevenu papriku, koncentrat rajčice, vino i krumpir narezan na kockice. Kuhajte dalje dok krumpir i meso ne omekšaju.
Posluživanje
Vinski gulaš poslužite uz salatu od kupusa.
Savjet
Većom količinom luka postižete bolju gustoću umaka, ali pri pečenju pripazite da luk ne zagori jer tada gulaš postao gorkast.
Komentari