Va stihu i kamik cvate

Završni događaj 9. Čakavskih susreta, organiziranih od strane Katedre Čakavskog sabora Kostrena, pjesnička je večer "Va stihu i kamik cvate" 15. svibnja

393

Manifestacija Čakavski susreti već tradicionalno nudi susrete čakavčića škola i vrtića, čakavske katedre i večeri. Sav se program odvija u Narodnoj čitaonici Kostrena Sv. Lucija, uz slobodan ulaz za sve zainteresirane.

Ove godine u programu sudjeluje impresivan broj izvođača, njih gotovo 300.

Završni događaj ove godine pjesnička je večer s Vjekoslavom Jurdana i njenim zbirkama pjesama, “Kolajnica” i “Zvonejske lumbreli”, kada će se autorici pridružiti i blizanka Jasna Gržinić, te kao glazbena pratnja pijanistica Jelena Tihomirović i flautist Metod Sironić. Početak je u 20h.

Vjekoslava Jurdana rođena je 1967. u Rijeci, gdje je na Filozofskom fakultetu i završila studij južnoslavenskih jezika i književnosti, te kasnije i doktorirala s tezom o ulozi povijesti i prostora u opusu Drage Gervaisa. Piše poeziju na čakavskom jeziku i standardu, te joj je, kao uostalom i sestri blizanki Jasni Gržinić, želja sačuvati naš najstariji dijalekt od zaborava i držati ga živim. Poetski doprinos toj valorizaciji zavičajne kulture upravo su ove dvije zbirke, u čijim ćete pjesmama imati prilike uživati u Kostreni 15. svibnja.

B.Ž.

Komentari