Oni dani u godini

234

Da, evo za koji dan dolaze oni dani u godini. Dani retrogradnog Merkura. Koji ponekad budu tako uzbudljivi da ih još dugo pamtimo. Nego da objasnim. Što je zapravo taj retrogradni Merkur? Retrogradno odnosno unatrag planet se kreće kada uspori svoje kretanje pa se nama iz naše zemaljske perspektive čini da ide unazad. Kod Merkura, kojeg još zovu i kraljem retrogradnosti to se događa tri puta godišnje.

U tom razdoblju ovaj brzi planet umiješa svoje prste i zakomplicira sve ono čime vlada, a to su: komunikacija, trgovina, kupoprodaja, promet, pregovori, dogovori… Sve te male stvari koje svakodnevno zapravo činimo, ne previše razmišljajući u ovom razdoblju postanu složene do krajnjih granica. Prvi put ove godine Merkur kreće retrogradno 30. ožujka (baš prigodno ususret 1. travnju ili 1. aprilu) i tako se kreće sve do 23. travnja. U tom razdoblju dobro pripazite što govorite – vrlo lako vas mogu krivo razumjeti i još više krivo interpretirati, razmislite prije no što nešto kažete jer vam se brzopletost itekako može obiti o glavu. Merkur će ovog puta biti retrogradan u znaku Ovna pa može više nego inače potencirati baš tu brzinu i brzopletost u verbalnom izražavanju.

Mislite li napraviti neki unosan posao ili izvršiti neku kupoprodaju vrlo lako se može dogoditi da kupite mačka u vreći. Naravno, nije uvijek nužno da loše prođete, ali svakako ono što dobijete neće biti ono što ste očekivali dobiti. Osim toga, iza svake kupoprodajne i ine transakcije može se kriti puno informacija koje vam u danom trenutku nisu dostupne, a koje će isplivati na površinu kada Merkur opet krene direktno. To posebno vrijedi za razne ugovore koje možebiti potpišete u ovom razdoblju, a ako ih doista pažljivo ne čitate (pa čak možda i onda) kasnije možete ustanoviti da je onim malim sitnim slovima napisano nešto što vam baš i neće ići u prilog.

Razni dogovoreni sastanci što privatne što poslovne naravi mogu biti odgođeni ili se mogu pokazati kao potraćeno vrijeme koje ste ipak mogli bolje upotrijebiti. Čak i ako se uspijete nešto dogovoriti, pokazat će se kasnije kako taj isti dogovor baš i ne drži vodu. Možete očekivati zastoje u saobraćaju, probleme u telekomunikacijama i s računalima (toplo vam savjetujem da ne kupujete ni računala niti vozila). Ali ipak nije sve tako crno i zamršeno u ovom periodu.

Morate li napraviti nešto čemu se morate posvetiti, a ima veze s pisanjem ili istraživanjem, period retrogradnog Merkura upravo je idealan za takvo što. U gore navedenim aktivnostima možemo biti površni ili nam nedostaje koncentracije no u ovom periodu možemo biti posebno inspirirani, posvećeni i doći do spoznaja koje bi nam inače promakle. Također, možete potražiti stvari koje ste zametnuli, a na vaša vrata može pokucati netko koga već davno niste vidjeli. Retrogradni Merkur vrijeme je kada trebamo malo dublje zagledati u sebe, uživati u tišini, ponovo razmisliti o nekim svojim odlukama i ciljevima, usporiti svoj svakodnevni ritam. Iznenadit ćete se kako ta promijenjena perspektiva gledanja može obogatiti vaš život.

Karin Baloh Martić
astrodrom.hr

Komentari