Održana Europska medijska regata – najbrže jedri HRT!

455

fiumanka

Jutros je s Riječke Rive startala 2. Europska medijska regata u kojoj je sudjelovalo 11 medijskih posada iz Hrvatske i EU. Uz idealne uvjete i vjetar od 8 do 10 čvortova slavila je ekipa HRT-a predvođena skiperom Rajkom Kujundžićem.

Medijske posade jedrile su sljedećim jedrilicama: CNN-N1- Korčula, HRT-Jezera, KANAL RI-Trogir, KOPAR-Skradin, MTVA-Žut, NOVA TV – Rovinj, NOVI LIST-Vodice, ORF-Dubrovnik, RADIO RIJEKA-Opatija, RTL-Vrboska, RTVS-Umag, RTV SLOVENIJA-Split. Održana je i Rotary Fiumanka navigacije Malinska – Rijeka.

fiumanka

Uz mirno more i oblake koji su na mahove štitili od sunca možemo reći da baš takvo vrijeme želimo i sutra kada starta 15. Fiumanka u 12 sati ispred Molo Longa. Nekoliko stotina jedara vinuti će se u zrak i prirediti prizor koji uvijek izaziva divljenje.

Današnju večer obilježiti će nastup Sillyconsa i Koktelsa na Gatu Karoline Riječke, dok će nas sutra zabavljati Brkovi i LET 3.
fiumanka-2

Uz tradicionalni slogan Fiumanke “Imaš brod, imaš jedro, prijavi se!”, nudi se tako niz različitih i u cijelosti besplatnih regata; od održane medijske, preko humanitarne Rotary regate, do sportske i navigacijske Liburnijske, a svjetski hit je i Virtual Fiumanka, namijenjena onima koji radije jedre iz udobnosti svog doma

Grčka je zemlja partner 15. jubilarne Fiumanke. Grčka tako na simboličan način u skladu s logotipom grčkog predsjedništva Vijećem EU, koji prikazuje jedrilicu s punim jedrima, obilježava kraj svog mandata.

Komentari