Manu Chao nakon Exita stiže u Zadar

Manu Chao i njegova La Ventura trijumfalno su protutnjali glavnom pozornicom Exita u subotu 11. srpnja, u večeri u kojoj se oborilo rekord posjećenosti najvećeg festivala regije.

395

Dvostano “zagrijavanje” za Zadar Manu i La Ventura odradili su na Main stageu Exita projurivši kroz najveće hitove karijere kao što su “Clandestino”, “Rainin’ in Paradize”, “Me Gustas Tu” i mnogi drugi. Čak niti slomljena noga basiste Gambeata nije ih spriječila da isporuče jedan od najboljih nastupa ikad viđenih na glavnoj pozornici. Ritam sekcija u eksplozivnoj koncertnoj mašini funkcionirala je besprijekorno, unatoč nezgodi, što samo potvrđuje njihovu izuzetnu predanost glazbi i sviranju fanovima.

Nakon Exita grupa je produžila za Budimpeštu i Koper odakle će stići u Zadar na Jazine Open Air kojeg će do temelja protresti u petak 17. srpnja.

Manu_Chao_Main_Stage

Nakon legendarnih nastupa u našim krajevima koji su se prepričavali mjesecima Manu 17. srpnja konačno dolazi u Dalmaciju, na veliki otvoreni prostor pored zadarskog hrama košarke, dvorane Jazine. Poznat po višesatnim, pozitivnom energijom napucanim koncertima Manu u Zadar dolazi sa sastavom La Ventura kojeg čine gitarist Madjid, basist Gambeat i bubnjar Garbancito. Ova turneja bit će pojačana s još dva puhača, a set listu osim najvećih himni činit će i brojna iznenađenja, neke neobjavljene pjesme i obrade.

Kao predgrupa će nastupiti zadarski Sexymotherfuckers koji za sebe kažu da sviraju originalnu dalmatinsku hop cup glazbu. Petnaestak godina članovi benda bili su u alternativnoj glazbi te su odlučili ukomponirati zabavni dalmatinski štih s raznim vrstama žanrova, kao što su etno, hard rock, blues ili pak otočki rock. Autori su velikog hita “Ajme meni nije mi dobro” iz 2009. godine.

Poznata je i satnica koncerta. Vrata se otvaraju u 20:00 sati, u 21:00 Sexymotherfuckers stupaju na pozornicu, a Manu Chao i La Ventura na redu su u 22:00 sata.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 180 kn. Na dan koncerta za ulaznicu će trebati izdvojiti 195 kn.

Komentari