Knight XV Conquest

719

Ako vam u ovim nesigurnim vremenima putovanje do posla ili samoposluge izaziva fobije, ne ugrađujte u svoj stan duple brave već nabavite blindirani automobil Knight XV Conquest. Za svoju osobnu sigurnost više nećete trebati brinuti budući da oklop ovog mini tenka može izdržati rafale iz automatske puške nevjerojatnih 24 sata.

Ovaj križanac tenka i automobila je težak 5 i pol tona, V10 motor obujma 6 800 kubičnih centimetara razvija snagu od 400 limenih konjića. Range Rover je u usporedbi s njim prava bezazlena igračka. Košta oko 400 000 eura i baziran je na masivnom Ford F550 pick-upu.

Motor Knight XV Conquesta se može upaliti daljinski prije nego uđete u vozilo, što je praktično da se motor malo zagrije dok bježite od razularenih tinejdžera, terorista ili pobješnjele bivše žene naoružane kalašnjikovom ili ‘kašikarom’. Oklop možete naručiti i po vašem izboru, no ionako je sve prilično ‘pojačano’ a tu je i oklop između kabine i motora koji može zaustaviti eksploziju bombe. ‘Bombo-nepropustan’ je i pod ovog monstruma, a tu je i sistem za gašenje požara kao i sistem za snabdijevanje kisikom tako da ovaj tenkić možete voziti i dok vaša žena ‘dejstvuje’ sa bacačem plamena.

Još se mogu i naručiti infracrvene kamere za vožnju u mraku, tamna blindirana stakla i gume koje se neće isprazniti i ako je u njih ispražnjen cijeli spremnik metaka-odista praktičan dodatak. Pored naglaska na sigurnosti Knight XV je i vrlo luksuzan ‘auto-tenk’ sa kožom u unutrašnjosti i sa luksuznim tepisima tvrtke Wilton. Četiri putnika odozada imaju na raspolaganju lap-topove i ekrane sa DVD playerima, a ukoliko vas proganjaju teroristi može te ih osmatrati pomoću kamera postavljenih na krovu.

Za izgradnju Knight Conquesta potrebno je 1500 radnih sati iskusnih radnika i zanatlija u Conquestovoj tvornici u Torontu (Kanada). Može se poručiti i verzija sa 550 konjskih snaga, kao i izvedba sa barom i sa sigurnosnim sefom-što može biti praktično ako trebate zdimiti sa velikom lovom (za alimentaciju ili sl.). Ukoliko poručite sve opcije Knight XV će vas stajati astronomskih 700 000 eura, pa možda je bolje da se pomirite sa bivšom ženom ili punicom.

Zoran Šijan

Komentari