Bliži se riječka postaja ljetne turneje Karlovačko RockOffa, festivala natjecateljskog karaktera koji novim talentiranim izvođačima pruža mogućnost da svoju glazbu predstave javnosti i afirmiraju se na domaćoj glazbenoj sceni. u sklopu turneje, publici u najvećim hrvatskim gradovima predstavlja se grupa Vatra te kao gosti prošlogodišnji finalisti RockOffa: MORT, Sara Renar, Markiz, Gatuzo i Radio Luksemburg.

U Rijeku uz Vatru u Harteri 19. lipnja nastupaju Radio Luksemburg i M.O.R.T.

Vatru ste imali prilike itekako dobro upoznati u proteklih petnaestak godina kroz nebrojene nastupe, šest studijskih i jedan EP album, te 30 videospotova. Pod autorskom palicom Ivana Dečaka, nastali su neki od najvećih hitova grupe Vatra: Tango, Saturn, Eskim, Tremolo… Ovogodišnji su dobitnici najviše Porina za hit “Tango” – za najbolju izvedbu grupe s vokalom, produkciju, snimku te onog najvažnijeg, za pjesmu godine.

Uoči koncerta u Harteri, razmijenili smo par riječi s frontmanom Ivanom Dečakom.

Dosadašnji dojmovi RockOff Summer Toura?

Drago nam je da su se iz Karlovačko Rockoffa odlučili angažirati nas za svoju ljetnu turneju. Produkcija je vrhunska, pa nam je još draže kada se publici možemo predstaviti u takvim uvjetima.

Vatra traje već preko 15 godina, možemo li reći kako sad konačno dobija pažnju koju zaslužuje?

Ovo je samo vrhunac jedne etape. Čovjek koji radi uvijek stremi boljem. Mi smo proživjeli sve naše faze, korak po korak, vjerojatno smo upravo zbog toga jos uvijek na okupu, svoji i spremni na nove izazove.

Zaredalo se više hitova koji su odlično prihvaćeni kod publike, radijskih urednika, struke… što je naposljetku donijelo i nagrade poput Porina. Zapravo, gledajući unatrag kroz godine, tih se hitova stvarno nakupilo dosta. Koliki je “pritisak” da se nastavi s pisanjem jednako hitoidnih pjesama – ako taj pritisak uopće postoji?

Kada skladamo i aranžiramo, ne razmisljamo o hitovima, vec o pjesmama iza kojih ćemo stati. Ako neka od njih dopre do slušatelja, radija, televizije, interneta…..Nitko sretniji od nas.

Kad bi mogli, bi li išta promijenili u dosadašnjoj karijeri?

Sve što se desilo, moralo se desiti kako bih sada razgovarao sa vama..

Već su krenule reklame za audicije nove sezone The Voicea. Hoćemo li vas ponovo gledati u žiriju? Jeste li u kontaktu s kandidatima iz svojeg tima u prvoj sezoni?

Napisao sam pjesmu Marinu Juriću Čivri, zove se “Dobro jutro svima” i upravo je “uklizala” u eter. A što se tiče druge sezone Voicea, pricekajte jos malo i sve cete doznati.

RockOff je zamišljen kao podrška mladim, nadolazećim glazbenim imenima. Neka poruka za njih i sve one koji se sada trude u nekoj garaži?

Garaže su dobar pocetak, nemojte ih nikad zaboraviti!

Sjećate li se svog prethodnog nastupa u riječkoj Harteri?

Kako da ne, dan nakon koncerta u Tvornici. Bilo je sjajno, ako bude jos jednom tako, preselit cu u Rijeku.

B.Ž.