Hartera=Ljeto ljubavi

369

U utorka, 5.7. i službeno je najavljena sedma po redu Hartera, no premijerno u ljetnom terminu, od 14.7. do 16.7. I ove godine očekuju nas tri festivalska dana, ispunjena odličnom svirkom, atmosferom u ambijentu kultne tvornice papira.

Nulti Dan (14. 07. 2011.): Hladno Pivo, Pasi, Diskurz, Krešo I Kisele Kiše

Hartera7 Festival (15. i 16.07.2011.): Trentemoller LIVE, Hercules And Love Affair, James Holden, Fairmont LIVE, Brodinski, Feadz, Petar Dundov LIVE, Photek, Pearson Sound aka Ramadanman, Ikonika, Hudson Mohawke, SBTRKT, Scratcha DVA, Elemental, Kawasaki 3P, Električni orgazam, Eddy Ramich, Lollobrigida, Goribor, Multietnička atrakcija, NipplePeople, Grč, Klaus, Aeon, Iggy Dub….
Press konferenciji je prisustvovao i Gradonačelnik Rijeke, Vojko Obersnel koji je istaknuo, kako se Hartera uklapa u sliku dinamičnog grada s brojnim događanjima te kako se Festival dokazao prošle godine kada je bio nominiran za jedan od deset najboljih malih festivala u Europi prema mišljenju European Festival Awards.

Iako je Hartera prvenstveno glazbeni festival, oduvijek su popratni umjetnički sadržaji, performansi bili vrlo bitan dio ponude festivala. Tako ove godine započinje najveći umjetnički projekt – Vivi Rinocerus. Vidi Rinocerus je inicijalno strip-priča iz uma Damira Martinovića Mrleta, a za osnovni cilj ima suradnju između najrazličitijih vidova umjetnosti. Tako su već ove godine likovi iz stripa trodimenzionalno upriličeni i postavljeni u Harteri.

I ove godine održava se projekt Interface 012, projekt interdisciplinarne međunarodne umjetničke suradnje u organizaciji stvaralačke mreže Zebra koju vodi David Lušičić. U sklopu ovog međunarodnog projekta održavat će se radionice a afirmiranim umjetnicima koji se bave interaktivnim video tehnologijama. Camille Scherrer iz Švicarske izložit će interaktivnu video instalaciju “In the woods”, Kit Webster iz Australije predstavit će prostornu video instalaciju “Enigmatica”, održat će se i video-sonični performans 35Plis, te koncertni performans u koritu Rječine Šumovi protiv Valova, te mnogi drugi.

Na programu je i Pecha Kucha Night 7, te interdisciplinarni projekt Factory in Progress, projekt koji umjetničkom razradom generira originalni produkt koristeći povijesne i suvremene elemente bivše tvornice. Tu je i projekt Pesničenje, umjetničke grupe Škart koji je suvremena pjesnička gladijatorska borba. Desetak pjesnika izlazi na scenu i smjenjuju se u dvije runde.

Komentari