Bečki djelatnici u dobrovoljnoj izolaciji za svoje sugrađane

Zahvaljujući djelatnicima gradskog energetskog poduzeća koji su pristali privremeno raditi i živjeti u izolaciji na svojim radnim mjestima građanke i građani Beča imat će zajamčen pristup struji, grijanju i toploj vodi

101

Kako bi građankama i građanima austrijske prijestolnice i tijekom epidemije koronavirusa osigurali neprekidnu opskrbu električnom i toplinskom energijom, 53 djelatnika bečkog gradskog energetskog poduzeća „Wien Energie” dobrovoljno se povuklo u izolaciju.

Bečki djelatnici u dobrovoljnoj izolaciji za svoje sugrađane © Wien Energie

Smješteni su na pojedinim lokacijama na kojima ovo poduzeće upravlja radom svojih postrojenja gdje će ostati privremeno odvojeni od svojih članova obitelji i vanjskog svijeta kako bi izbjegli moguću infekciju.

Prije odlaska u karantenu svi su djelatnici podvrgnuti testiranju i negativni su na koronavirus.

Bečki djelatnici u dobrovoljnoj izolaciji za svoje sugrađane_2 © Wien Energie

Poduzeće „Wien Energie” za ovu se situaciju priprema već tjednima, no pripreme za samu izolaciju uspješno su završene u vrlo kratkom roku. U svega nekoliko dana na lokacijama njihovih postrojenja za proizvodnju električne i toplinske energije poput elektrana i spalionica otpada uređeno je sve što je potrebno za smještaj zaposlenika – postavljeni su kreveti, opremljene su kuhinje, a na raspolaganje su im stavljeni i razni aparati poput perilica rublja. Uz to, osigurana im je i psihološka podrška.

Bečki djelatnici u dobrovoljnoj izolaciji za svoje sugrađane_3 © Wien Energie

Djelatnici u izolaciji zaduženi su za upravljanje postrojenjima i njihovo održavanje, a po potrebi obavljaju i manje popravke. Ovakva mjera omogućava da određeni broj zaposlenika i u slučaju velikog širenja zaraze ostane zdrav i radno sposoban, što u ovom konkretnom slučaju jamči nesmetan rad svih postrojenja i opskrbu cijeloga grada.

Komentari