Asia – Prvi „pravi“ kineski restoran otvoren u Rijeci

2270

Vjerojatno vas zanimaju karakteristike kineske kuhinje i koje specijalitete je preporučljivo probati. Ljubazno osoblje restorana Asia će vam drage volje pomoći u odabiru. Kineska je kuhinja jedna od najpoznatijih na svijetu. Kuhanje kineske hrane zahtijeva mnogo vremena i truda te se smatra sofisticiranom umjetnošću. Zbog toga je mnogi koji su je probali smatraju jednom od najboljih. Na adresi Zagrebačka 14 (na riječkoj tržnici) možete se i sami u to uvjeriti, istraživati i, naravno, uživati u brojnim delicijama, za nas još uvijek egzotične, kineske kuhinje.

Vlasnici restorana Asia, mladi i simpatični bračni par Min i Li Cu Zhang, nakon nekoliko godina boravka u Hrvatskoj odlučili su se na ovaj poslovni potez. Za svaku je pohvalu njihova inicijativa da u prilično nesigurnom poslovnom razdoblju krenu s ovako velikom investicijom. A investicija je uistinu velika. Prostor je u potpunosti renoviran i iz devastiranog pretvoren u prekrasan i izuzetno skladan spoj tradicionalne primorske i mediteranske arhitekture, obogaćene i upotpunjene elementima prepoznatljive kineske kulture. Za ovaj vrlo privlačan koncept zaslužna je gospođa Željka Lokmer, ovlašteni arhitekt iz tvrtke Ing-plan d.o.o., projektanta ovog prostora, dok je za samu izvedbu zaslužno poduzeće Zidar d.o.o. S obzirom da spada u kategoriju zaštićenih objekata, svi su radovi pažljivo koordinirani i nadzirani od strane Ministarstva kulture, Konzervatorskog odjela u Rijeci. Umnogome su zaslužni i djelatnici poduzeća GPZ d.o.o. i Telecontrol d.o.o. projektanti instalacija, kao i brojni kooperanti izvođači.

Sav taj trud i rad rezultirali su vrlo ugodnim, prostranim ambijentom koji će Vas odvesti u gastronomsku avanturu, gastro putovanje po Kini. Restoran može smjestiti i veća i manja društva, a vlasnici posebno pozivaju sve one koje očekuju razne proslave da važne događaje obilježe baš u njihovom restoranu. Za slučaj da nemate vremena otići do Asie, a živite u centru Rijeke, slobodno nazovite i naručite dostavu do svog doma.

Dobar tek!

祝您好胃口

Kontakt:
Restoran Asia
099/666 8886
asiarijeka@gmail.com

Komentari