19. ‘Homo si teć’- sutra svi na utrku po Trsatskim stubama!

871
pressica
Predstavnici Riječkog sportskog saveza, gradonačelnik Rijeke, direktor atletskog kluba RiMaraton i pokrovitelji manifestacije

Na konferenciji za medije održanoj u 10 sati u kupoli na Korzu nasuprot Riječke ure, prisutne novinare pozdravio je tajnik Riječkog sportskog saveza Bojan Sušanj, te najavio sugovornike ističući zadovoljstvo novostima ovogodišnje, sada već legendarne manifestacije ‘Homo si teć’. ‘ Sve je počelo prije 19 godina’ uvodno je rekao prisutni gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, te u nastavku najavio sutrašnji start manifestacije novom, zanimljivom trkom.

Tko će izbrojiti Trsatske stube?

‘Legenda kaže kako nitko nije uspio izbrojiti Trsatske stube, no svakako je jedna stvar jasna- sasvim ih je dovoljno da ova utrka bude zanimljiva, ali i naporna za natjecatelje’, zgodno se prisjetio Obersnel. Naime, ovogodišnje 19. izdanje Festivala sporta i rekreacije ‘Homo si teć’ traje puna tri tjedna i započinje novom utrkom po Trsatskim stubama ‘539 skok’, u subotu 4. travnja.  Tjedan dana nakon toga, u subotu 11. travnja, najpoznatija riječka šetnica, Molo longo, ugostit će  još jednu novu utrku: “Molo longo trk”. Pressicu je nastavila Barbara Bernetić Ćiković iz Erste banke, koja već surađuje s ovom manifestacijom. ‘Više od 10 godina generalni smo pokrovitelj riječke ‘Homo si teć’ i jako smo ponosni na tu činjenicu!’.

Pred nama je 19. Homo si teć

obi i srce
Poslije konferencije, gradonačelnik se preselio na štand i kupio majice ‘Homo si teć’ za sebe i svoju obitelj.

Prezentacija sportova na Korzu

U velikom finalu, 18. i 19. travnja 2015., svi će sudionici i posjetioci moći uživati u bogatom dvodnevnom programu. „Homo si teć“ godišnje okupi preko 12000 sudionika i posjetitelja, oko 800 polumaratonaca, 1500 djece predškolske dobi te 400 osoba s invaliditetom i s pravom nosi epitet ‘najmasovnije ulične utrke u Hrvatskoj’. Upravo tu činjenicu, komentriao je i Samir Barać, predsjednik Riječkog sportskog saveza. ‘pozivam zaista svih, sve građane, sportske udruge, sportaše, ma svih željnih rekreacije, naročito radi humanitarne note koju nosi ‘Homo si teć’. 18. travnja imat ćemo i prezentaciju sportova na Korzu, pa bi svakako dobro bilo da se odazovete i dođete pogledati kako će to izgledati.’

Cure na majicama
Humanitarni karakter ovu utrku čini drugačijom od drugih

Jedinstvena manifestacija

Konferenciji je prisustvovala i Alma Antičević iz tvrtke pokrovitelja ‘dm’, te pritom komentirala ‘dm je tvrtka koja promiče zdrav način života, već četvrtu godinu zato smo ponosni sponzor ove manifestacije. Ovo je još jedan u nizu podsjetnika da je kretanje zdravo!’. Radovan Šoljaga, direktor Atletskog kluba RiMaraton rekao je kako ‘treba naglasiti da se radi o jedinstvenoj manifestaciji u našoj državi!’. Na novinarsko pitanje hoće li trčati i ove godine, Obersnel je odgovorio kako nažalost neće moći, iz zdravstvenih razloga, pa će ove godine trčanje biti više ritualno.

 

Lana Klobas

Komentari