[VIDEO] Albanija pogođena razornim potresom treba pomoć! HV i HGSS stavili na raspolaganje helikoptere, ljude i potražne pse!

55
Foto/Albanian Daily News

U Albaniji traje intenzivna potraga za stradalima u jutrošnjem razornom potresu magnitude 6,4 po Richteru, u kojem je prema vijestima lokalnih medija, poginulo najmanje 22 osoba među kojima ima djece, i čak 600 ozlijeđenih, a materijalna šteta golemih je razmjera. Vojska, policija i vatrogasci intenzivno tragaju za preživjelima pod ruševinama.

Epicentar potresa bio je u Jadranskom moru, na 27 kilometara od Drača. Potres se osjetio na jugu Hrvatske i susjednoj BiH.

Saznanjem o posljedicama potresa u Albaniji, HGSS je putem ravnateljstva Civilne zaštite ponudio pomoć albanskim službama zaštite i spašavanja.

Na raspolaganje su stavljeni HGSS-ovi potražni timovi sa psima, zapovjedno vozilo, voditelji potraga i kompleksnih akcija spašavanja, dronovi i svi ostali resursi za traganje i spašavanje koje HGSS posjeduje.

Ukoliko ponuđena pomoć bude prihvaćena timovi su spremni u najkraćem roku krenuti na put, a dolaskom na teren samodostatani su minimalno 72 sata.“, poručili su iz HGSS-a.

❗️ Potražni timovi s psima HUOPP-a u AlbanijiHUOPP-ovi potražni timovi za spašavanje u ruševinama mobilizirani su…

Objavljuje HUOPP – Hrvatska Udruga za Obuku Potražnih PasaUtorak, 26. studenoga 2019.

Albanija je Hrvatskoj uputila zahtjev za pomoć, potvrdio je danas ministar obrane Damir Krstičević. Hrvatska vojska stavila je na raspolaganje dva helikoptera.

„Vjerujem da će biti u prilici prevesti tim civilne zaštite našeg Ministarstva unutarnjih poslova kako bismo pomogli našoj saveznici Republici Albaniji koja je ovoga trenutka suočena s ovom teškom situacijom“, izjavio je načelnik GS OSRH general Mirko Šundov na konferenciji za medije održanoj danas u vojarni “Pukovnik Marko Živković” na Plesu.

Komentari