U PGŽ crna srijeda umjesto crnog petka! Od prometne nesreće do krađe božićnih lampica i tuševa!

26
policija-stop

Jučerašnji je dan u Primorsko-goranskoj županiji bio izuzetno zaposlen za MUP PGŽ-a. Tako je Krčka policija zaprimila prijavu o počinjenju teške krađe na području Omišlja na Krku gdje je nepoznati počinitelj provalio u skladište te otuđio opremu za plaže, odnosno, više komada inox tuševa i stepenica.
Prema dosadašnjim saznanjima, navedeno kazneno djelo teške krađe provaljivanjem počinjeno je u razdoblju između 1. i 26. studenoga, čime je jedinica lokalne samouprave materijalno oštećena za oko 50 000 kuna.

U Klani je netko odlučio glumiti Grincha pa je tako 26. studenoga otuđio blagdansku rasvjetu. Riječ je o stotinjak metara blagdanske rasvjete u obliku mreže, koja je bila postavljena na metalnoj ogradi. Kaznenim djelom krađe oštećena je jedinica lokalne samouprave za više od 20.000 kuna.

A na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 14 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena. Riječ je o 40-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Citroen, riječkih registracijskih oznaka, koji je na auto cesti A6 u tunelu Javorova Kosa izazvao prometnu nesreću.

Krećući se u smjeru Zagreba nije prilagodio brzinu vožnje uvjetima na kolniku te je prešao u desnu traku prometnice i udario u priključno vozilo marke Smitz, teretnog vozila, zagrebačkih registracijskih oznaka. Priključno vozilo se kretalo u istom smjeru, a u skupu vučnog vozila marke Iveco, kojim je upravljao 25 –godišnji hrvatski državljanin. Zbog zadobivenih ozljeda, vozač Citroena prevezen je u KBC Rijeka gdje su mu utvrđene teže ozljede.

Tijekom provedbe očevida dionica autoceste A6 u smjeru Zagreba, od čvora Ravna Gora do čvora Vrbovsko, bila je zatvorena za sav promet od 12.10 do 14 sati, kada je promet pušten preticajnom trakom i u potpunosti normaliziran u 15 sati. Sva vozila su u tom vremenu preusmjerena na državnu cestu D3 Rijeka –Zagreb.

S ciljem smanjenja nesreća, Policijska uprava još jednom apelira na sve sudionike u prometu, posebice vozače, na povećani oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa.

Komentari