U Hrvatskoj 382 zaraženih, 16 osoba je ozdravilo! Božinović posebno zahvalio Italiji na pomoći stradalima u potresu

131
Foto/Screenshot HRT

U Hrvatskoj je trenutno ukupno 382 osoba zaražena koronavirusom, a 16 osoba je ozdravilo i otpušteno je iz bolnica, 14 iz Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević, 1 iz Varaždina i 1 iz Rijeke.

Dosad je obavljeno ukupno 3.159 testiranja. 56% oboljelih su muškarci, a 44% žene, 6 osoba je na mehaničkoj ventilaciji, iako je njihovo stanje stabilno, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite RH.

Ministara Beroša veseli što broj ozdravljenih raste. Zahvalio je svima na trudu, zdravstvenim radnicima, građanima koji se pridržavaju mjera Stožera.
Naše mjere su planske, promišljene, djeluju poput najboljeg antibiotika i sve su bazirane na preporukama struke. Ja  struci iznimno vjerujem i preporučam svima vama da vjerujete struci“, zaključio je Beroš.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović zahvalio je Vladama brojnih zemalja koje šalju pomoć, opremu za stradale u potresu.

Ipak, posebno je zahvalio susjednoj Italiji, koja je, unatoč krizi izazvanoj širenjem koronavirusa, Hrvatskoj poslala 26 šatora uz svu dodatnu opremu za smještaj stradalih u potresu.
Ovo je vrhunski čin solidarnosti i humanosti”, kazao je Božinović.

Komentari