Trostrukog ubojicu iz Splita branit će poznati odvjetnik! Angažirala ga Facebook grupa “Pravda za Filipa”!

89
Foto/Facebook

Filipa Zavadlava (25), trostrukog ubojicu iz Splita, branit će ugledni odvjetnik Branko Šerić, potvrdio je za portal Index. 

Zavadlava se sumnjiči za trostruko teško ubojstvo i opće opasnu radnju. Županijsko državno odvjetništvo u Splitu odredilo mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja nedjela, kao i zbog posebno teških okolnosti počinjenja kaznenih djela.

Točno je da ću ga zastupati. Upravo traje ispitivanje kod suca istrage nakon čega će najvjerojatnije biti poslan u Svetošimunsku bolnicu u Zagrebu. Tamo ću ga odmah posjetiti”, rekao je Šerić.

Poznati odvjetnik otkrio je da ga je angažirala Facebook grupa za podršku Filipu Zavadlavu. Riječ je Facebook grupi “Pravda za Filipa” koja ima 16 tisuća pratitelja.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 25-godišnjak 11. siječnja 2020. na području Županije splitsko–dalmatinske, prema prethodno donesenoj odluci i planu, a u cilju bezobzirne osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog miljea koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegovog brata i njega osobno; na protupravan način nabavio automatsku pušku s većom količinom streljiva.
Osnovano se sumnja da je okrivljeni 25-godišnjak oko 15,35 sati naoružan navedenom puškom došao na predio Velog Varoša u Splitu i, kad su se u kretanju na motociklu marke Yamaha pojavili vozač (1995.) koji je upravljao navedenim motociklom i suvozač (1982.), u namjeri da ih liši života, prema njima ispalio više rafalnih i pojedinačnih hitaca. Na mjestu događaja je od zadobivenih ustrijelnih i prostrijelnih rana preminuo vozač (1995.) dok je suvozač (1982.) zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je, pored pružene žurne liječničke pomoći, preminuo u Kliničkom bolničkom centru Split. Okrivljeni 25-godišnjak se nakon toga udaljio u smjeru obližnje ulice u kojoj je na motociklu marke Suzuki zatekao muškarca (1995.) te je, u namjeri da i njega liši života, prema njemu ispalio više hitaca, uslijed čega je on preminuo od zadobivenih tjelesnih ozljeda na mjestu događaja. 
Prilikom ispaljivanja velikog broja hitaca okrivljenik je, osnovano se sumnja, bio svjestan da time dovodi u opasnost život, tijelo i imovinu većeg broja ljudi i vozila koja su se tuda kretala, što se i dogodilo jer je uslijed toga došlo do oštećenja osobnog automobila marke Hyundai Matrix kojim je u tom trenutku upravljao vozač s kojim je u vozilu bilo i dvoje putnika. U opisanom događaju došlo je i do više oštećenja dvorišnih drvenih ulaznih vrata probojem vanjske stjenke vrata kuće.
Okrivljeni 25-godišnjak se potom udaljio u nepoznatom smjeru i u provedenoj akciji njegova pronalaženja, on je pronađen i lišen slobode oko 18,20 sati”, stoji u priopćenju Državnog odvjetništva u Splitu.

Zavadlava jutros nisu uspjeli ispitati u Državnom odvjetništvu u Splitu. Zbog rastrojenosti proglašen je raspravno nesposobnim te je upućen na psihijatriju u zatvorsku bolnicu u Zagrebu.

.

Komentari