Trbuh metropole – Gradske tržnice nude egzotične delicije iz cijelog svijeta

Radno vrijeme bečkih tržnica produženo je do 18 sati od čega profitiraju i građani i prodavači

22
Ponuda na Naschmarktu/Pixabay

Svi koji su se ikad našli na nekoj od bečkih tržnica zacijelo su bili fascinirani njezinom ponudom.

Ponuda na Naschmarktu_1 © Pixabay
Ponuda na Naschmarktu/Pixabay

Na bečkim se tržnicama pored domaćeg voća i povrća i gastronomskih specijaliteta mogu se naći namirnice iz cijelog svijeta, počevši od egzotičnog voća i povrća, preko mesnih proizvoda, ribe i kavijara, sve do orijentalnih začina.

Prve su bečke tržnice osnovane u 11. stoljeću, a neke od najstarijih su „Hoher Markt“, „Neuer Markt“, „Markt am Hof“ i „Markt auf der Freyung“.

Naschmarkt koji je smještena u samom centru grada u neposrednoj blizini zgrade bečke secesije zasigurno je najpoznatija bečka tržnica. Pored štandova s proizvodima i gotovom hranom koji pojedine dane u tjednu rade čak i do 21 sat, na Naschmarktu se nalazi i veliki broj ugostiteljskih objekata s jednako raznolikom ponudom.

Beč danas ima ukupno 17 tržnica s preko 700 štandova i 4.000 zaposlenika. Zbroji li se površina svih bečkih tržnica dolazi se do brojke od 128.200 m2, što odgovara površni od 18 nogometnih igrališta.

Kako bi se ponuda tržnica učinila što pristupačnijom lokalnom stanovništvu, ali i velikom broju turista koji tokom cijele godine posjećuju glavni grad Austrije, gradska je uprava nedavno odlučila produžiti radno vrijeme svih tržnica. Bečke su tržnice tako od ponedjeljak do petak otvorene do 18 sati, subotom od 8 do 12 sati, dok su nedjeljom kao i sve druge bečke trgovine potpuno zatvorene.

 

Komentari