Tko je zapravo Melania?

474

Melanija Knavs, poznatija pod imenom Melania Trump i aktualna američka First Lady, istodobno fascinira i dijeli mišljenja. U upravo objavljenoj knjizi “Free Melania” novinarka Kate Bennett portretira bivšu manekenku na neočekivan način.

Ne odgovara svorenoj slici?
Specijalna izvjestiteljica CNN-a u Bijeloj kući Bennett u “ne dozvoljenoj” biografiji lijepe Slovenke, sljedivši Prvu damu nekoliko mjeseci u dogovoru sa njezinom ekipom za komunikacije, nastojala je odgovoriti na pitanja.

Istraživanja i ankete su pokazali da supruga američkog predsjednika ne odgovara imageu koji je stvorio svjetski print! Ne samo da Melania posjeduje moć i utjecaj u Bijeloj kući, ona je bezuvjetno osoba koja ih najviše upotrebljava, tvrdi novinarka.

Nezavisna i slobodna
U djelu “Free Melania” ističe se kako je Prva dama Amerike nagovorila supruga da se kandidira za predsjednika 2016. godine. Pogrešno je mišljenje kako je bila protiv, sto nije istinito. Ona je inicijatorica ideje jer je vjerovala u uspjeh i obavljanja funkcije, na najbolji način. Treba istaći da je morala svakodnevno slušati supruga o sadržaju što ju je, istinski, umorilo.

Iz knjige se saznaje kako nije “zarobljenica” pozlaćene kuće, kako sugeriraju panoi, “Free Melania”, koje feministkinje uzdižu za vrijeme manifestacija. Kate Bennett tvrdi kako je Prva dama zapanjujuće nezavisna pa i “moguća feministkinja”!

Daleko od bilo kakve poslušnosti i potlačenosti, često savjetuje supruga. Prema brojnim svjedočenjima, Donald Trump traži njezino slaganje s odlukama i računa na suprugu, iako su glasine o njegovoj nevjeri ugrozile par. Melania se osjećala poniženom ali ne i povrijeđenom.

U listopadu 2018. godine znalački je zaustavila skandal riječima:„Sadržaj mi nije zanimljiv. Najprije sam majka i Prva dama pa prezaposlena! Znam da mediji spekuliraju na naš račun”. Očito, mama 13-godišnjeg Barrona ne analizira previše tuđa mišljenja.

Politički angažirana
U tek izdatoj biografiji Melanie Trump, Kate Bennett, još uvijek izvestiteljica CNN-a iz  Bijele kuce, otkriva dosada dobro čuvane, male tajne američke First Lady. U lipnju 2018., za vrijeme brojnih rasprava o useljeničkoj politici Donalda Trumpa, pokazala je mantil branda “Zara” sa natpisom: „I really don’t care, do you?“ Po tumačenju novinarke Bennett, poruku je uputila Ivanki Trump, jer ju je iznervirala zbog pokušaja osobnog korištenja predsjednikove odluke da ublaži svoju migrantsku politiku. Melania je zaslužna za  promjenu stava američkog  predsjednika.

Iako se Kate Bennett oslanja na administrativne izvore  Prve dame, biografija se nije dopala okružju First Lady:

Naš ured je dragovoljno pomogao Kate obraditi knjigu. Smatrali smo da će sve biti sve napisano na častan i prijateljski način“, izjavila je direktorica Komunikacija Bijele kuće, dodavši da postoji mnogo neistina i prosudbi koja ne odgovaraju niti osobi niti njezinim uvjetima života niti karakteru Prve dame Amerike. Sve to zbog okolnosti da je novinarka željela imati mišljenja anonimnih pojedinaca koji žele bliskost sa First Lady, ali je nemaju.

Džana Mujadžić

Komentari