Studentski centar hitro ispravlja nedostatke u domovima kako do prosvjeda ne bi došlo

26
Foto/UniRi

Zbog nezadovoljstva raspolaganjem novca za gradnju 3. paviljona te zbog loših uvjeta u naselju kao što je nedostatak tople vode ili nekvalitetni madraci i kreveti, studenti su najavili prosvjed. Nakon toga su se oglasili i radnici Studentskog centra optužujući studente da šire neistine. Na kraju se održao sastanak između predstavnika Zbora i Domskog odbora na Trsatu s ravnateljem Studentskog centra. Utvrđeno je da će se potpisati sporazum, što je uvjet da ne dođe do prosvjeda. 

U sporazumu se nalazi popis nedostataka koje Studentski centar treba ispraviti, a koje su sastavili studenti. Na popisu su na primjer topla voda, popravak interneta, popravak brisoleja i sl.

“Ako oni sad potpišu taj sporazum i ispune stvari koje su određene za skorašnje datume, u petak, naravno, neće biti prosvjeda, nego se samo odgađa do jeseni u slučaju da Studentski centar ne popravi ono što smo im zadali u sporazumu”, rekla nam je predsjednica Domskog odbora Trsat Petra Pugar.

Za svaku stavku određen je datum do kojeg treba biti ispunjeno, što je bila ideja ravnatelja Studentskog centra Dinka Jurjevića. Do kraja tjedna odredili su im manje zahtjevne potrebe kao što je otvaranje terase i kuhinje na 6. katu za korištenje, što su i napravili. 

Studenti su svjesni da je za veće popravke potrebno vrijeme, stoga je, na primjer, za popravak brisoleja na prozorima, koji padaju i ugrožavaju sigurnost kretanja oko domova, te za poboljšanje internetske povezanosti rok ostavljen za jesen.

Petra ističe da su se nadležni redovno oglušili na studentske pritužbe i prijave kvarova. Svaka pritužba nije otišla dalje od recepcije, kamo studenti dolaze s problemom. Nakon najavljenog prosvjeda iz Studentskog centra su se otvorili za dogovor.

“Iznijeli smo nedostatke pred Upravno vijeće. Ravnatelj je sve opovrgnuo, rekao je da nije o ničemu imao pojma. Na kraju smo došli do zaključka da sastavimo sporazum. Sam ravnatelj je čak predložio da jedna studentica ode s njim u nabavu novih kreveta i namještaja za naselje “Ivan Goran Kovačić.” Bio je pristupačan i otvoren prema svim idejama”, rekla je Petra.

Sporazum se potpisuje 13. lipnja, što je i rok da Studentski zbor objavi hoće li se održati prosvjed, no prema svemu sudeći studenti neće morati izaći na ulice u studentskom naselju.

Komentari