Sretan kraj priče: Dean Posavec pronašao malog Roma koji mu je dao svoju posljednju kunu, otkriveno tko je dječak dobrog srca

32
FOTO: Provjereno, Nova Tv

Nakon što ga je dirnula gesta malog Roma koji mu je dao svoju posljednju kunu za parking iako ju je i sam trebao, Dean Posavec odlučio ga je potražiti, a njegova je priča dospjela i do ekipe Provjerenog Nove Tv.

Dean Posavec danima ga je tražio i raspitivao se za dječaka te ga je napokon, nakon dva tjedan, i našao. Zove se Kristijan Oršuš i ima 14 godina, ima tri brata i dvije sestre te želi postati taksist jer, kako kaže, tu si sam svoj gazda.

S obitelji živi u skromnom domu, samo s dvije prostorije. Zbog siromašnih uvjeta jednog brata i jednu sestru bili su primorani dati u udomiteljsku obitelj, a da svi ponovno budu zajedno najveća mu je želja. Volio bi i voziti bicikl kao drugi dječaci, no ne može si priuštiti, već ponekad posudi od susjeda da se provoza oko kuće.

Dean Posavec svakodnevno se susreće s Romima jer živi u mjestu pored romskog naselja. Međutim, dok tamošnji Romi prave probleme mještanima, što je izazvalo i prosvjed, Kristijan je sasvim drugačiji. On ne poznaje razlike među ljudima, a pomaganje drugima za njega je sasvim normalno pa nije ni shvatio zašto ga snimaju samo zato što je dao gospodinu kunu.

Podsjetimo, Dean Posavec izašao je u javnost s pričom o događaju koji je dirnuo i njega i njegovu kćer i o kojem nisu mogli prestati pričati. Na parkingu kad su stajali pored aparata za naplatu prišao im je Kristijan i tražio nešto sitnog, a kako je Dean tražio još jednu kunu da ubaci u automat, u šali mu je rekao: “Još ćeš ti meni morati posuditi”. Nije ni sanjao da će dječak zaista zavući ruku u džepove i dati mu svoju posljednju kunu.

 

Komentari