Šokantna izjava žene koja radi na onkologiji upućena bolesnoj majci: Nek si se ti našminkala, a imaš rak!

330
Ilustracija

Na Facebooku je osvanula šokantna priča o jednoj majci koja je doživjela izrazito negativno iskustvo prilikom odlaska kod onkologa u jednoj klinici u Bosni i Hercegovini.

Naime, žena je došla na zakazani termin, no uz nju je bilo naručeno još 16 žena. Budući da nije mogla čekati zbog djece koju nitko nije mogao toliko dugo čuvati, a imala je i drugi zakazani pregled, odlučila je tražiti novi termin i napisati žalbu na što joj je žena na šalteru rekla: “Nemaš vremena da čekaš, a imaš da pišeš žalbu. I nek si se ti našminkala, a imaš rak!”

Riječi su to žene koja radi za šalterom u Klinici za onkologiju, iako zasad nije poznato točno o kojoj se klinici radi. Status objavljen na Facebooku prenosimo u cijelosti:

“Prije sedam dana sam zakazala pregled kod onkologa za danas u 10h. Kako imam taj pregled u 10h, a skener u 13:30, zamijenila sam smjenu na poslu, djecu poslala na čuvanje i bila u bolnici u 9:45. Predala knjižicu, sve uredno. Kada sam u 10:30 vidjela da još nikoga ne prozivaju, prišla sam teti na šalteru i ljubazno pitala kada ću doći na red, jer zakazana sam u 10h, a moram stići još i na skener. Gospođa sa one strane šaltera se izbečila na mene:” Nemoj ti da gledaš na to što si zakazana u 10, vas ŠESNAEST je zakazano u 10, kad vam podijelim brojeve onda ćete ulaziti kako je tko došao!” Ja u šoku, iznenadivši samu sebe da sam ostala pribrana, vratim se u red. U 11h nam gospođa podijeli brojeve i meni da broj 10. Ja opet odem do šaltera i opet mirnim tonom kažem: “Mogu li dobiti moju knjižicu nazad, jer ne mogu stići na skener ako budem čekala ovdje naredna 3 sata, imam djecu, posao, život van ove čekaonice.”
Ona počne da viče:”Pa šta, imam i ja djecu!”
-“U redu, gospođo, Vi ste na poslu i Vi ste mene zakazili u 10, kao i sve ostale pacijente, ne razumijem zašto zakazujete uopće?”
-“Ja samo radim kako su mi naredili, sem toga neki su došli u 7 jutros da zauzmu mjesto”, kaže ona.
-“Ženo draga, čuješ li se, zašto da zauzimam mjesto u 7 ako sam zakazana u 10, ne dijelite nam humanitarnu pomoć ovdje, došli smo onkologu, zna se zbog čega ljudi ovde dođu, nisam došla od bijesa, niti zato što nemam gdje drugo da ubijem vrijeme. Imam rak i došla sam na zakazan pregled.”
Uzela sam knjižicu i otišla da napišem žalbu koju sam ubacila u sandučić. Galamila je za mnom:”NEMAŠ VREMENA DA ČEKAŠ A IMAŠ DA PIŠEŠ ŽALBU. I NEK SI SE TI NAŠMINKALA, A IMAŠ RAK!”
Bravo gospođo sa šaltera.
Svakako ću pisati ministarstvu i svim televizijama, jer me od svega samo zanima, ako je tačno da ona samo radi svoj posao kao što kaže, ko je njoj naredio da tako radi. Ko je naredio da se šesnaest onkoloških pacijenata zakaže u isto vrijeme? Doktor? Direktor? Ministar? Žena na šalteru sama donosi takve odluke?
Svi mi plaćamo da nam zdravstvo ovako funkcionira, jer smo ovce glupe, koje šute i puste da nas namjerno tjeraju da jos plaćamo i privatno liječenje.”

NEK SI SE TI NAŠMINKALA A IMAŠ RAK!?Riječi su jedne šalteruše na klinici za onkologiju, komentar koji je uputila nakon…

Objavljuje Minin Svijet18. travnja 2018

Komentari