Sindikati Uljanik Grupe poručili ministru Horvatu: Neisplata plaća radnicima utječe na život 20 tisuća hrvatskih građana!

47

Sindikati Uljanik  Grupe  uputili su požurnicu ministru gospodarstva Darku Horvatu u kojem traže hitan sastanak s predstavnicima Uprave na kojem će se raspraviti o neisplaćenim plaćama radnicima Uljanik Grupe, što utječe na život 20 tisuća hrvatskih građana. Sadržaj požurnice prenosimo u cijelosti.

Poštovani ministre Horvat,

Dana 16. siječnja 2019. uputili smo Vam dopis kojim smo zatražili da MINGO hitno organizira sastanak s predstavnicima Uprave, sindikata koji djeluju u Uljanik Grupi i Ministarstva financija, s ciljem definiranja rješenja za isplatu plaća. Niti smo dobili odgovor, niti je sastanak organiziran!

Dan ranije, 15. siječnja, bio  je rok za isplatu plaća za prosinac koji su radnici uredno odradili ali za to nisu plaćeni. Uz to, za većinu radnika postoji dug za rujan, listopad i studeni 2019.

Neisplata plaća radnicima Uljanik Grupe utječe na život oko 20.000 hrvatskih građana. Možete li tu činjenicu ignorirati?

Također, ako se ništa ne učini,  nezadovoljstvo radnika može rezultirati brojnim crnim scenarijima – od štrajka, prosvjeda i dr. do toga da eventualni strateški partner neće moći nastaviti proizvodnju jer  neće biti radnika!

Stoga ponovo tražimo da MINGO hitno organizira zatraženi sastanak jer radnici imaju pravo na odgovore!

Očekujući Vaš žuran odgovor, s poštovanjem,

Za Savez samostalnih sindikata Hrvatske
Mladen Novosel, predsjednik, v.r.

Za Sindikat metalaca Hrvatske-Industrijski sindikat
Siniša Kosić, predsjednik, v.r.

Za Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije
Marina Cvitić, predsjednica, v.r.

Za Jadranski sindikat
Boris Cerovac, predsjednik, v.r.

Za Sindikat 3.maj
Mladen Bučar, predsjednik, v.r.“

Komentari