Roditelji djevojčice koja je pala s kruzera progovorili o glavnom krivcu nesreće

38

Nakon nesreće na kruzeru u kojoj je osamnaestomjesečna djevojčica pala kroz prozor, njezini su roditelji po prvi put progovorili o nesreći otkrivši koga smatraju glavnim krivcem.

Djevojčica se igrala s djedom u “dječjoj vodenoj zoni”, a onda ga je zamolila da je digne do prozora koji je bio otvoren. Djed Sam Anello izjavio je da je mislio da je prozor zatvoren kao i svi ostali u staklenom zidu koji je okruživao dječju zonu, a prozor je bio tako čist da je pogrešno procijenio. Roditelji ne vide u toj priči ništa sumnjivo i ne krive djeda za smrt svoje kćeri, već – The Royal Caribbean, kruzer na kojem su krstarili.

Pokazali su fotografiju svoje kćeri kako lupa po staklu gledajući svojeg brata kako igra hokej i tvrde da je djevojčica vjerojatno htjela napraviti isto po staklu na kruzeru, no stakla nije bilo jer je prozor bio otvoren.

Stoga za glavnog krivca nesreće proglašavaju nadzorni odbor kruzera koji nije zatvorio sve prozore u dječjoj zoni, gdje bi sigurnost trebala biti na prvom mjestu, smatraju roditelji. Njihov odvjetnik izjavio je da je čuo histeričan plač djeda poslije pada djevojčice te da je “tisuću posto siguran” da Anello nije namjerno ispustio djevojčicu. Svjedoci su kazali da je djed poslije nesreće primio sredstva za smirenje.

Policija nije još nikoga uhitila. Postoje snimke nadzornih kamera na kojima je cijeli slučaj zabilježen, no odvjetnik kaže da mu ih The Royal Caribbean ne želi prepustiti da pogleda.

 

Komentari