Rajko Dujmić preminuo je od posljedica prometne nesreće

41
Izvor: Screenshot

65-godišnji Rajko Dujmić, skladatelj i član benda Novi fosili preminuo je u bolnici nakon što je prošle srijede doživio tešku prometnu nesreću kod Ravne Gore. Tada, Rajko Dujmić izgubio je nadzor nad vozilom i sletio u provaliju te je nakon toga smješten u jedinicu intenzivnog liječenja KBC Rijeka. Liječnici su se danima borili za život, a u utorak je Hrvatsko društvo skladatelja objavilo vijest o njegovoj smrti:

Rajko Dujmić, redovni član Hrvatskog društva skladatelja, nagrađivan i iznimno talentiran skladatelj i autor preminuo je danas od ozljeda zadobivenih u prošlotjednoj prometnoj nesreći.

Ova tužna vijest zatekla nas je uoči njegova 66. rođendana, a naše misli, suosjećanje i potporu upućujemo njegovoj obitelji.

Najveći dio svoje glazbene karijere Rajko Dujmić proveo je u Novim Fosilima, punih 30 godina, a grupa je njegovim dolaskom, osim sjajnog klavijaturiste, dobila i sjajnog skladatelja, koji je postao jedan od ponajboljih autora na domaćoj glazbenoj sceni.

U svojoj bogatoj karijeri Rajko Dujmić napisao je više stotina djela te je mnogim djelima dao i aranžerski i/ili producentski doprinos. Svoj prvi i jedini kantautorski album “Nizvodno od raja” Rajko je objavio 1993. godine. Poznat je i kao skladatelj filmske glazbe, scenske glazbe za kazališne predstave te reklamnih spotova, Pjesma “Moja domovina”, koju su zajednički napisali Rajko Dujmić i Zrinko Tutić ostat će posebno zapamćena u srcima mnogih ljudi. U Band Aid-u koji je 1991. otpjevao zasigurno najljepšu domoljubnu pjesmu sudjelovalo je 150 glazbenika.”

 

Komentari