Policija otkrila povezanost pljačke bankomata na Kantridi s još dvije pljačke, otkrila ih kartica

33

Gotovo milijun kuna, točnije 954 500 kuna zaplijenjeno je dvojcu koji je opljačkao bankomat Erste banke na Kantridi, a povezalo ih se i s pljačkom bankomata PBZ-a u Kraljevici u ožujku ove godine, kada su uzeli 200 tisuća kuna.

Osumnjičeni su 54-godišnji Marijan Kraljević, rodom iz Siska, a živi u Zagrebu te 50-godišnji Đ.Z. iz Rijeke, s adresom na Krku. Dok je Kraljević priveden, njegov kolega je još u bijegu. Kraljević je nezaposleni doktor medicine, oženjen je i ima troje djece, a Đ.Z. je vozač.

Otkriveno je da su u utorak u 4 sata ujutro izazvali eksploziju bankomata tako što su kroz otvor za uzimanje novca pustili eksplozivan plin i zapalili, nakon čega su uzeli dijelove bankomata s novcem.

Policija ih je brzo otkrila, a pomogla im je pljačka bankomata u Kraljevici. Naime, utvrdilo se da je za demoliranje bankomata na Kantridi korištena ista kartica koja je kradljivcima poslužila i u Kraljevici te u sv. Nedjelji u travnju kada je također raznesen i opljačkan bankomat. Ta je kartica stajala na ime Marijana Kraljevića.

Dvojcu se tereti i to da su se prilikom krađe bankomata koristili tuđim automobilima. Noć uoči krađe na Kantridi, u Ulici Ludvetov breg na Zametu ukrali su fiat uno, u vlasništvu jednog Opatijca. Nakon krađe automobil su vratili na isto mjesto. U slučaju pljačke u Kraljevici uzeli su fiat uno jedne Riječanke na Vežici, a ostavili ga na Meji, kod križanja lokalne ceste i autoceste, navodi Novi list.

Komentari