Pločnici kao ugostiteljske terase, a klupe kronično nedostaju

126
Popularni riječki ugostiteljski objekt zahvaljujući svojoj dobroj ponudi i navali gostiju odlučio je proširiti svoje kapacitete. Stoga su s obje strane pločnika postavljeni stolovi i stolice, što rješava njihov problem, ali otvara problem prolaznicima. Nije nimalo ugodno probijati se između krcatih stolova dok idete pločnikom, nosite cekere, hodate zagrljeni ili gurate kolica s djetetom.
riva
Možda je rješenje bilo otvoriti još jedan takav lokal s terasom na nekoj drugoj adresi i tako rasteretiti pločnik na Rivi, na koji građani, kao i na šetnju, imaju pravo. Još donedavno tu su stajale klupe koje su sada skinute i postavljeni su stolovi za konzumaciju.

Više parkova, više zelenih površina i klupa za odmor

Tek 50 metara niže ostalo je nekoliko klupa, na kojima mahom nikad nema mjesta. Uz kroničan nedostatak parkova i zelenih površina, gradu sve više nedostaju i klupe za odmor, koje dobro dođu za neobavezno druženje ili kratak predah u kojem će na miru pojesti marendu, odgovoriti na poruke ili pročitati poneku vijest. Terase se sve više šire, jer poslodavcima je to jednostavnije i povoljnije nego zakupljivati nove prostore i terase. Negdje je to opravdano, ali negdje nije poput navedenog slučaja na Rivi. Znamo da privreda odavno ne stanuje ovdje, pa grad na taj način bar donekle puni svoj proračun, ali u ovom slučaju ispaštaju građani. Više parkova, više zelenih površina i klupa za odmor, uz jačanje privrede i nova radna mjesta, upravo je ono što ovaj grad zaslužuje, a građani trebaju.
riva
D.P.

Komentari