Pingvini su otišli na terenski izlet u muzej i nisu mogli skinuti pogled s dinosaura, divili se Monetu

28

Pingvini Izzy i Darwin u čikaškom akvarijumu imali su mnogo uzbudljivih eskapada u posljednjih nekoliko mjeseci, susrećući se s piranjama, morskim vidrama i nekim kitovima Beluga. I njihove su se divne avanture nastavile ovaj tjedan dok su se pingvini odveli u obližnji Field Museum, gdje su naišli na još veća stvorenja. Prapovijesna stvorenja.

Pregledali su neke od najimpresivnijih izložbi muzeja, uključujući SUE T. Rex. SUE je najveći i najcjelovitiji primjerak Tyrannosaurusa rexa koji je ikada otkriven, a pingvini su ga gledali u čudu. Akvarij Shedd nazvao je posjet „ponovnim spajanjem obitelji 66 milijuna godina u nastajanju“.

“Ptice su potomci teropodnih dinosaura i bilo je jednostavno divlje vidjeti ove dvije strane”, rekla je glasnogovornica Field muzeja Katharine Uhrich za Insider. “Osobito u ovim teškim vremenima jednostavno je zabavno zamišljati svijet kroz oči pingvina.” Glasnogovornica Katharine Uhrich rekla je da je Field Museum želio ugostiti pingvine otkako su započeli obilazak Akvarija Shedd još u ožujku.

“Shedd i Field su doslovno susjedi, u Chicagu se nalazimo jedni od drugih ispred kampusa”, rekla je. “S ponovnim otvaranjem Shedda i Fielda na horizontu, Shedd je pitala mogu li dovesti svoje pingvine, a mi smo bili više nego oduševljeni što ih možemo primiti!” Uhrich je dodala: “Morali smo dobiti prava dopuštenja da imamo osoblje u zgradi, jer smo stvarno pazili na sigurnosne protokole i imali samo osnovno osoblje. Tada smo se uputili Sheddu kako bi se informirali o onom što je najsigurnije za pingvine. Oni su došli s skrbnicima životinja i svim svojim znanjem. Bilo je sjajno.”

“Pingvini su najaktivniji kada prvi put izlaze na novi prostor”, rekla je Uhrich. “Vidjeti ih kako trče kroz izložbe bilo je vrlo simpatično, a u apartmanu SUE-a bilo je nekoliko klupa za koje su bili vrlo radoznali. To su magelanski pingvini i tijekom sezone gniježđenja jako su znatiželjni o prostorima. Provjeravali su što se nalazi pod klupama – možda da vide je li to dobro mjesto za gnijezdo!”

U svibnju, pingvini iz zoološkog vrta Kansas City-a uputili su se na šarmantni izlet u obližnji muzej umjetnosti Nelson-Atkins. Trojica Humboldtovih pingvina pregledavali su slike Caravaggia i Moneta, iznenadivši ravnatelja muzeja svojim umjetničkim ukusom.

“Mislim da ljudi samo traže malo olakšanja i radosti u ovim teškim vremenima i ne možete se ne nasmiješiti kad vidite pingvine vani i blizu. Mislim da to sada stvarno donosi zadovoljstvo ljudima. Ovo su zabavni videozapisi, ali iz pitanja i komentara na društvenim medijima možete vidjeti da i oni uistinu pobuđuju radoznalost ljudi. I mislim da na kraju dana Shedd i Field izgledaju kao institucije – što je izazvalo tu znatiželju i čudo za prirodni svijet oko nas.”

Izvor: Insider

Komentari