Ovo voće najmoćnije je u borbi protiv suvišnih kilograma

270


Kada govorimo u gubitku kilograma, ono što jedemo gotovo je bitnije nego li način i količina rekreacije. Srećom, postoji voće koje nam i nije tako mrsko jesti, a od njega možemo očekivati velike pozitivne efekte. U nastavku teksta pročitajte o kojim namirnicama se radi.

Jabuke
Jabuke su jedne od rijetkih namirnica koje su izrazito bogate vlaknima. Istraživanja pokazuju kako učestala prehrana vlaknima može učinkovito pomoći u smanjenju masnoće oko trbuha.

Marelice
Unatoč njihovoj maloj veličini, svježe marelice pouzdan su izvor netopljivih vlakana koje su pogodne za dijetu s niskim udjelom  masti. Vlakna apsorbiraju veće količine vode i održavaju duži osjećaj sitosti.

Banane
Banane su prava hranjiva bomba. Ako ih jedete ujutro, osjećat ćete se sitima tijekom cijelog dana, a njihov visok sadržaj magnezija i kalija pomoći će vam kod sprječavanje osjećaja nadutosti i problema s probavom.

Borovnice
Općenito sve vrste bobica imaju velike zdravstvene prednosti, ali borovnice svakako prednjače. One su bogate antioksidansima koji su korisni za suzbijanje masti i ubrzavanju rada metabolizma, koji postaje onda i mnogo učinkovitiji na području sagorjevanja kalorija.  

Kokos
Plod kokosa prirodno je veoma sladak, ako ga konzumirate u manjim količinama može biti izvrstan saveznik u suzbijanju konzumiranja prekomjerne količine hrane. U sastavu kokosa nalazi se dosta triglicerida srednjeg lanca (MCT) koji pomažu u povećavanju sposobnosti našeg metabolizma za čak 30%.

Grejp
Konzumiranje polovice grejpa prije obroka smanjuje masnoće na trbuhu i nepravilne razine kolesterola.

Limun
 
Opće je poznato kako su limuni izvrsni za detoksikaciju. Njihova najveća moć je detoksikacija jetre, čije zdravlje znači i veća sposobnost probavljivanja hrane i sagorjevanja masti. Osim navedenih prednosti limun također sprječava nastanak novih masti i njihovo gomilanje na tijelu.

Nadamo se da smo vas potaknuli da jedete više voća – vjerujte stručnjacima, tijelo će vas višestruko nagraditi!

Komentari