Otišao je jedan od najvećih! Preminuo je Niki Lauda!

80
Foto/Instagram

Otišao je jedna od najvećih. Niki Lauda, legendarni austrijski vozač Formule 1 preminuo je u ponedjeljak u dobi od 70 godina, objavila je njegova obitelj, nakon što je u kolovozu prošle godine bio podvrgnut transplantaciji pluća koja su mu bila oštećena u nesreći na stazi u Nürburgringu 1976. godine.

Lauda je u toj nesreći uz oštećenja pluća zadobio i teške opekline lica.

Lauda je kao član ekipe Ferrari bio trostruki svjetski prvak u Formuli 1975. I 1977. godine  te 1984. kao član ekipe McLaren Honda.

Na stazi u Nürburgringu na njemačkom Gran Prixu  1976. doživio je strašnu prometnu nesreću, no unatoč teškim ozljedama Lauda se nastavio natjecati do 1979. Na natjecanju se pojavio još i 1984.

I nakon briljantne karijere automobilističkog asa Lauda je nastavio nizati uspjehe u zrakoplovnoj industriji te na mjestu čelnika Mercedesovog tima Formule 1.

Andreas Nikolaus Lauda rodio se 22. veljače 1949. godine, u Beču, u obitelji biznismena i industrijalca Hansa. Otac se nadao da će Niki nastaviti obiteljski biznis, no Lauda mlađi imao je samo jednu želju – postati najbolji vozač na svijetu.

Otac Hans učinio je sve da odvrati mladog Nikia od želje da zavlada trkačim stazama, ali mu to nije uspjelo. Mladi Niki Lauda slijedio je svoj san i potvrdio vlastitu misao „možeš biti dobar samo u onome što te veseli“.

Komentari