Dodjela Oscara 2020: Od Audrey Hepburn do Gwyneth Paltrow, pogledajte najbolje haljine sa dodjela!

65

92. ceremonija dodjele nagrada Akademije održat će se u nedjelju, 9. veljače, u holivudskom kazalištu Dolby, što će najaviti kraj sezone nagrada. Od svog osnivanja 1929. godine, Oscara su s nestrpljenjem gledali predani cinefili, ali je s godinama postao i jedan od najiščekivanijih događaja za ljubitelje mode.

Među najsjajnijim holivudskim zvijezdama koje šetaju crvenim tepihom pred milionima gledatelja, najjači kandidati izlažu se oštrim pogledima i kritikama i bore se za još jedno priznanje večeri; ono za najbolje odjevene.

Od bezvremenske Audrey Hepburn u 50-ima, do blistavog glamura Nicole Kidman iz 90-ih i današnjih sjajnih kreacija poput Lupite Nyong’o i Emme Stone, Oscari pružaju savršenu platformu na kojoj slavne osobe i dizajnerski brendovi podjednako slave dugogodišnji simbiotski odnos filma i mode.

Posljednjih godina sezonom nagrada dominiraju pokreti poput #MeToo i Time’s Up. No, iako su sudionici bili poticani da podrže pokrete kroz potpuno crne odjevne kombinacije na Zlatnim globusima i Bafta-i, na Oscarima nije objavljen niti tražen takav dress code.

 

Komentari