Nije plišanac, pravi je! Na staroj cesti Rijeka – Zagreb nađen medvjedić!

432
Foto: Lovačko društvo Lipov vrh

Vozač iz Kupjaka, vozeći se  u utorak ujutro starom cestom Rijeka – Zagreb, naišao je na dlakavo klupko i u prvi mah pomislio da se radi o plišanoj igrački. Ipak, ustanovilo se kako je riječ o medvjediću, pa je o ovome obaviješteno Lovačko društvo Lipov vrh koje djeluje na tom području. Što se dogodilo i kako je medvjedica ostavila svoje mladunče nasred ceste može se samo pretpostavljati, no sreća je da je mjesec dana star medvjedić ostao živ.

Na teren je pozvana ekipa Interventnog tima za velike zvijeri iz Zagreba koja je sinoć medvjedića vratila u šumu na lokaciju gdje je nađen. Cijelu su noć u blizini dežurali u nadi da će se majka vratiti po svoje mladunče, što se na žalost, nije dogodilo. Za malca sada treba naći najbolje rješenje, vjerojatno će njegov privremeni dom biti Zoološki vrt u Zagrebu.

Damir Babić, predsjednik Lovačke udruge Lipov vrh potvrdio nam je da je medvjedić prebačen u Zagreb gdje će se Zoološki vrt i Veterinarski fakultet pobrinuti za njegov adekvatan smještaj i prehranjivanje.

Komentari