Leonardo di Caprio donirao 5 milijuna dolara za spas Amazone

34

Nacionalni institut za svemirska istraživanja u Brazilu izvjestio je da se ove godine na području Amazone razbuktalo više od 72 tisuća požara, što je od prošle godine više za 40 tisuća.

Kako bi pomogao u očuvanju “pluća Zemlje” glumac Leonardo di Caprio s milijarderima Laurene Powell Jobs i Brianom Sheth osnovao je Earth Alliance. Organizacija prikuplja donacije koje će biti isporučene onima koji rade na gašenju požara u Amazoni.

Sam glumac donirao je 5 milijuna dolara. “Duboko smo uznemireni zbog kriznog stanja u Amazoni, koje negativno utječe na ravnotežu klime, biološke raznolikosti i stanovnika tog područja”, napisao je di Caprio i pozvao i druge da doniraju organizaciji.

View this post on Instagram

#Regram #RG @earthalliance #EarthAlliance, launched in July by @LeonardoDiCaprio, Laurene Powell Jobs, and Brian Sheth, has formed an emergency Amazon Forest Fund with a commitment of $5 million dollars to focus critical resources for indigenous communities and other local partners working to protect the life-sustaining biodiversity of the Amazon against the surge of fires currently burning across the region. Join Us. 100 percent of your donation will go to partners who are working on the ground to protect the Amazon. Earth Alliance is committed to helping protect the natural world. We are deeply concerned about the ongoing crisis in the Amazon, which highlights the delicate balance of climate, biodiversity, and the wellbeing of indigenous peoples. To learn more or to donate, please visit ealliance.org/amazonfund (see link in bio) Photos: @chamiltonjames, @danielbeltraphoto 2017

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on

Na sastanku G7 na kojem se govorilo o klimi francuski predsjednik Emmanuel Macron potvrdio je da je Leova organizacija donirala 20 milijuna dolara za spas Amazone.

Pretpostavlja se da su požari većinom izazvani djelovanjem lokalnih farmera uz slabu politiku zaštite okoliša brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara. Earth Alliance smatra da je glavni razlog krčenja šuma uzgoj usjeva i goveda.

“Uništavanjem prašuma Amazone u velikim se mjerama ispušta ugljični dioksid u atmosferu, koji uništava ekosustav jer apsorbira milijune tona emisija ugljika i to je jedan od glavnih uzroka klimatskih promjena”, navodi Earth Alliance.

Komentari