Kiša ih nije obeshrabrila! Ljubitelji kretanja u Kastvu obilježili 13. Dan mimoza

11
Obraćanje okupljenim sudionicima otvorenog treninga

Unatoč kišnom i hladnom vremenu, 45 osoba odazvalo se na otvoreni trening Sportsko rekreativne udruge “Torpedo Runners“ što je  povodom 13. hrvatskog Dana mimoza u subotu ujutro održan u kastavskoj šumi.

Riječki trkači okupljeni u ovoj udruzi organizirali su trkački i hodački trening kako bi pridonijeli podizanju svijesti javnosti o mogućnostima prevencije raka vrata maternice, a mnogi su i svojim žutim i(li) bijelim majicama istakli podršku ovoj nacionalnoj kampanji.

Torpedo Runners_Dan mimoza
Sudionici otvorenog treninga SRU Torpedo Runners

Usto, svi koji su željeli, mogli su dati dobrovoljni prilog namijenjen redovnom radu Lige protiv raka Primorsko goranske županije koja je i glavni organizator ovog obilježavanja u našoj županiji, a sakupljeno je 1.370 kuna.

Kao udruga koja promovira fizičku aktivnost i zdrav način života, riječki Torpedosi aktivno su se uključili u nacionalno obilježavanje Dana mimoza te još jednom ukazali na potrebu redovite tjelovježbe.

Drago mi je što smo ono čime se bavimo i što volimo imali priliku predstaviti svima koji su pokazali interes te ujedno podsjetili da su redovito vježbanje i zdrav način života najbolji put prema zdravlju. Ovom smo prilikom istakli da je fizička aktivnost jedan od načina prevencije HPV-a i raka vrata maternice, ali i ostalih vrsta kojima je HPV uzročnik. Zahvaljujem svima koji su podržali našu akciju, posebno članovima PD Lisina, SRK Rika te trkačke skupine RiTornadosi“, rekao je predsjednik SRU „Torpedo Runners“, Damjan Dabović.

Torpedo Runners_Dan mimoza_3
Edukativni materijali Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ

Nizom subotnjih aktivnosti zaključen je 14. europski tjedan prevencije raka vrata maternice, a osim Lige protiv raka PGŽ-a, u brojnim aktivnostima povodom Dana mimoza sudjelovali su  Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ, Dom zdravlja PGŽ, KBC Rijeka, Gradska društva Crvenog križa, Medicinska škola Rijeka…

 

Komentari