Kaznena prijava za šest članova stručnog povjerenstva tvrtke Rijeka 2020 – Za otvorenje EPK-a izabrali stranu tvrku koja nije ispunjavala tražene uvjete

186

Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad šestero hrvatskih državljana, starosti od 31 do 49 godina, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Sumnjiče se da su kao članovi stručnog povjerenstva tvrtke s područja Rijeke u postupku javne nabave, provedenom krajem prošle godine, kao najpovoljnijeg ponuditelja izabrali tvrtku sa sjedištem u stranoj državi iako ista nije ispunjavala tražene uvjete te je trebala biti isključena iz postupka javne nabave.
Time su počinili kazneno djelo nezakonito pogodovanje budući je riječka tvrtka s izabranom tvrtkom sklopila ugovor o poslovanju veće materijalne vrijednosti.

Zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, po završetku kriminalističkog istraživanja je protiv svih osumnjičenika podnijeta kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu, priopćili su iz PU primorsko-goranske.

Kaznena prijava podignuta je protiv članova povjerenstva tvrtke “Rijeka 2020” zbog odabira tvrtke sa sjedištem u Novom Sadu za najam pozornice i audiovizualne opreme za otvorenje EPK.

Direktorica Rijeka 2020. Emina Višnić potvrdila je za Novi list da je policija bila u tvrtki Rijeka 2020 i tražila dokumentaciju vezanu uz natječaj za nabavu pozornice i audiovizualne opreme za otvorenje EPK. Izjavila je kako ne znaju na čemu bi se prijava mogla temeljiti, budući je postupak nabave dovršen po preporukama Državne komisije za kontrolu javne nabave (DKOM).

 

Komentari