Jedna Facebookova opcija stavljena je na test

15
facebook propust

Društvena mreža Facebook postavila je probni rok za određene izmjene. U testiranje ne ulaze svi korisnici, već oni odabrani nasumično.

Ovom opcijom koju testira Facebook se pokušava približiti Instagramu. Radi se o tome da su neki korisnici primijetili da se na njihovima stranicama ne može kliknuti “sviđa mi se”, već samo “prati.”

Prvotno na Facebooku nije ni postojala druga mogućnost, već samo gumb “sviđa mi se”, stoga ako su korisnici željeli da im se sadržaj stranice pojavi na News Feedu, trebali su kliknuti lajk na stranicu. Kasnije je uveden i gumb “prati”, koji omogućava da pratimo novosti sa stranice bez da smo “se izjasnili” da nam se sviđa.

Ipak, korisnici su se priviknuli na prvotnu opciju, stoga je upitan njihov odnos prema opciji “prati.” Zbog toga se provodi testiranje uklanjanjem opcije “sviđa mi se.”

To je jedan od mnoštva testova kojim se ispituje kako korisnici percipiraju i reagiraju na različitu terminologiju. Zato je moguće da se izgled i mogućnosti društvene mreže razlikuju od korisnika do korisnika, prenosi Netokracija.

Komentari