Inicijativa Prasci i Vuk te časte u organizaciji Kantrida FKK 2020 – Eko trampa: za čašu punu skupljenih opušaka s plaže dobiješ piće po želji!

23

Prasci i vuk te časte naziv je eko inicijative u organizaciji Kantrida FKK 2020. Za svaku skupljenu čašu opušaka ili vrećicu plastičnog smeća s plaže, posjetitelji na šanku dobivaju čašu piva Tars ili piće po želji! Kod konobara potražite čašu ili vrećicu za smeće.

EkoPrasci_i_vuk

Program Kantrida FKK 2020 pokušava potaknuti samostalne inicijative i veću uključenost lokalnih zajednica i pojedinaca u projekt Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture na primjeru kvartova Kantrida i Bivio. Inicijator i voditelj projekta Kantrida FKK 2020 je tvrtka Novi turizam d.o.o.

Kantrida FKK 2020 bit će proglašen Europskim kvartom kulture s programom kojeg definiraju teme poput kulture življenja uz more, rada uz more i sa morem, izgradnja uključive i solidarne zajednice, novih prostora društvenosti u kojim se isperepliću različite kulture življenja, te se potiče multikuluralna razmjena, svijest o održivom razvoju i uređenju riječkih plaža, uključivost i tolerancija, a manifestiraju se  kroz širok spektar raznovrsnih aktivnosti od umjetnosti, kulture, aktivzma, ekologije, gastronomije, do sporta i humanitarnog rada.

U sklopu projekta Kantrida FKK 2020 – Europski kvart kulture provodimo program Kultura življenja, koja će na jedinstven način Riječanima i njihovim gostima pružiti priliku da uživaju u čarima ljeta, da se aktivno okušaju u brojnim sportskim i kulinarskim aktivnostima, da se dobro zabave, daju svoj doprinos u očuvanju prirode i da pritom zajedno sa svim sudionicima u projektu ravnopravno sudjeluju u jedinstvenom načinu širenja svijesti o brojnim važnosti očuvanja okoliša. Ova inicijativa je dio programa Kultura življenja.

I na jugu Španjolske, u primorskom mjestu Esteponu, pokrenuta je slična inicijativa nazvana „Obale bez opuška“ s ciljem održavanja pješčanih plaža čistima. Za čašu punu opušaka na štandovima na plaži dobit ćete zauzvrat čašu piva ili drugog osvježavajućeg pića.

 

Komentari