Hoće li prof. Franjo dobiti otkaz? Ako se to dogodi, kreće prosvjed učitelja, nastavnika i profesora!

98

Priča o profesoru Franji Dragičeviću iz Tehničke škole Čakovec, koji je fizički napao dvojicu učenika nakon što su ga pogodili kredom, izazvao je niz reakcija dljem Hrvatske na hashtag – “I ja sam Franjo”.

Tako sam reagirao da sam ga gurnuo nogom, da ne kažem, nisam ga ozlijedio.Onda sam ga u kabinetu, nisam ga mlatio, ali sam gurnuo, istao tako i drugog učenika. Ja sam to napravio i da mora, opet bih to napravio, iako me sram činjenice da sam to morao napraviti”, izajadao se prof. Dragičević. Ohrabreni njegovim istupom, javili su se i drugi profesori i učitelji koji su proživjeli slične neugodnosti. Uz hashtag “I ja sam Franjo”na društvenim mrežama masovno dijele svoja iskustva. Prof. Dragičević je svojim potezom probudio solidarnost učitelja i profesora diljem Hrvatske.

Sindikat Preporod nasilje ne odobrava, no poručuju kako nastavnike treba bolje zaštititi.

U kaznenom zakonu puno preciznije treba odrediti sankcije za svako ometanje posla u školi. Sada se nadamo da će poslije ovog slučaja neki progledati i stvoriti zakonske pretpostavke da učitelji na poslu budu zaštićeniji”, kazao je Željko Stipić, predsjednik Sindikata zaposlenika u školstvu Preporod.

I pravobraniteljica za djecu Helena Pirnat Dragičević nasilje prema djeci ne odobrava, čak i kada su učitelji i profesori izloženi provokacijama. Moraju svojim primjerom pokazati, poručuje pravobraniteljica, kako se nenasilno ponašati u takvim situacijama.

A hoće li čakovečki profesor Franjo Dragičević dobiti otkaz, znat će se već u ponedjeljak.

Učitelji, nastavnici i profesori okupljani u Sindikatu Preporod čije je čakovečki profesor član ne planiraju stati na društvenim mrežama. Ukoliko njihov kolega dobije otkaz spremni su čak i na prosvjed, prenosi RTL.

Komentari