Elon Musk smatra da su piramide izgradili vanzemaljci

29

Egipat je pozvao milijardera Elona Muska da posjeti zemlju i uvjeri se da njezine slavne piramide nisu izgradili vanzemaljci. Šef SpaceX-a na Twitteru je objavio ono što se činilo kao podrška teoretičarima zavjere koji kažu da su vanzemaljci bili uključeni u ogromne građevinske napore da se izgrade piramide u Gizi. No, egipatski ministar za međunarodnu suradnju ne želi da oni preuzmu nikakvu zaslugu. Kaže da bi razgled grobnica graditelja piramida bio dokaz.

Grobnice otkrivene 1990-ih su definitivni dokaz, kažu stručnjaci i nadodaju da su veličanstvene građevine doista izgradili stari Egipćani. Na Twitteru je Musku odgovorila egipatska ministrica za međunarodnu suradnju Rania al-Mashat rekavši da prati njegov rad i da se divi njegovu radu. Ali ona ga je potaknula da dodatno istraži dokaze o izgradnji građevina izgrađenih za faraone Egipta.

Egipatski arheolog Zahi Hawass također je Musku odgovorio u kratkom videozapisu na arapskom jeziku, objavljenom na društvenim medijima, rekavši da je argument g. Muska “potpuna halucinacija”. “Našao sam grobnice graditelja piramida koje svima govore da su graditelji piramida Egipćani i da nisu robovi”, citira ga EgyptToday. Kasnije je Musk nadodao: “Ovaj članak o BBC-u daje razumljiv sažetak o tome kako je to učinjeno.”

Postoji više od 100 preživjelih piramida, ali najpoznatija je Velika piramida u Gizi u Egiptu – čija je visina 137 m. Većina ih je sagrađena u funkciji grobnice – posljednje počivalište za egipatske faraone.

Izvor: BBC

Komentari